Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer Czesci

Piteraskwiat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Chce zrobic remont generalny kompa, czesci wybieralem aby byly dobre i byly do GIER, NAGRYWANIA, RENDERINGU (Gry z wyzszej polki)

Posiadam:

Grafa: Gigabyte 7750 OC 2GB 1600mhz(Nowa)

Zasilacz: Cheftech GPA-500S8

Dysk Sata 1TB Sata 2

A chce kupic

Plyta: AsRock P67 PRO3 (B3) Intel P67 LGA 1155 za 301zl

Procesor: Intel Core i5-3330 3.0Ghz chace LGA 1155 za 628zl

Ram: Kingston HyperX 2x4 1600mhz za 269zl

Ram[Opcjonalne]: GoodRam DDR3 PLAY 16GB PC1600mhz 2x8BlueCL10 za 571zl

Czy ten zestawik ma sens?

Piszcie & Pozdrawiam! :)

Ps. Prosze bez linkow tylko jakby co to prosze w czym jest lepsza dana rzecz itp.

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Procek mozna dolozyc 50zl chyba i dalbym 3350p zamiast 3350 :) Czy jest taka mozliwosc ??

Ps. Prosilem bez linkow nawet do zestawow jak cos to moze cie przekopiowac z tego koszyka nazwy i dac tu na forum (Jestem na andku z wyczerpanym transferem)

Jeszcze dodam czy ten i5 3350p bedzie pod OC??

Piteraskwiat.png

Opublikowano

A ile na morele ten procesorek z "k" ??

Edit. W tej karcie jest taki program do OC podstawowo bylo chyba 850Mhz :) A ja podbilem do 870Mhz. Ale to niewazne bardziej mnie interesuje pytanir wyzej.

+ Czy i5 3350p bedzie gorsza od 3350k? Czy te i5 maja inne numery seryjne??

Piteraskwiat.png

Opublikowano

W morelach jest np. i5-3570K za 860zł. Taniej można w innym sklepie poszukać i5 2500k.

I nie każdy procesor ma swój odpowiednik z końcówką "k". To ma tylko kilka modeli.

Opublikowano

A ja mam takie pytanie jaką bude posiadasz? bo oni Ci tu już pakują cuda nie widy a możliwe że "coś" nie wejdzie :D

( mała szansa ;f )

Wgl. jaki masz na to budżet bo go nie podałeś.

graphic.png
Opublikowano

Niektore bez K wyciagaja dodatkowe 1.5GHz i wiecej

Zależy od rewizji, bo wtedy kręci się BCLK, a nie przez multipiler (chyba tak to się pisze, nie pamiętam :D) więc czasem to może być 200mhz, a czasem kręci się jak z K

PMK3yt4.png

Opublikowano

a ja bym wzial 3350p + mobo obslugujace cf i zrobil dualcf z 7750, bo jedna 7750 sobie nie poradzi z nagrywaniem i renderem np. bfa3

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

a ja bym wzial 3350p + mobo obslugujace cf i zrobil dualcf z 7750, bo jedna 7750 sobie nie poradzi z nagrywaniem i renderem np. bfa3

Lol, crossfire z HD7750? Taniej wyjdzie kupując HD7850 i będzie wydajniej, lol.

PMK3yt4.png

Opublikowano

CrossFire/SLI jest nieopłacalne przy budżetowych konstrukcjach, bo po sprzedaży można kupić wydajniejszy układ, który mniej żre, nie trzeba się obawiać o dobre skalowanie w grach oraz wsparcie (bo wiadomo, że 200% wydajności to nie jest :>).

Opublikowano

Przy 2-way SLI/XF odczujesz wzrost w wysokości 1,5 raza w grach, w pozostałych programach 2 razy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...