Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ping

olekar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,slyszalem ze serwery lola są w niemczech.Speedtest wykazuje ciągle ping 31 a jak gram na serwerach niemieckich w bf3 to mam ping 40.Przechodząc do rzeczy: skoro moje łącze jest stabilne i serwery lola są blisko to czemu jest taka duża rozbieżność w pingu? Mam ping 51 w lolu i nie chce zejsc nizej,dodam ze kolega mieszkajacy 3 km ode mnie na tej samej linii ma ping w lolu nawet 42 (mieszkamy w jednej wsi).W czym tkwi problem?

Dodam że ping 51 mialem przy necie neostrada 2 mb a gdy pewnego dnia zmienili na 10 mb to zmienił sie ping na 45 w lolu.(zmiana na adsl 2+) Ping utrzymal sie kilka dni i skoczyl z powrotem do 51 a predkosc zostala taka sama.Krotko mowiac mialem nizszy ping przez 2 dni.Minelo kilka miesiecy i nic.Od kilku dni obserwuje synchronizacje routera i co dzień mam inną predkosc.Przedwczoraj mialem 7 mb,wczoraj 8 mb a dzisiaj 9 mb i juz nie chce wzrosnac.A jak mialem zmieniona predkosc to mialem synchronizacje na aż 12 mb na routerze

Opublikowano

A może czas zadać sobie pytanie czy przeszkadza ci ping 51.

Ale skoro już tak bardzo to dodam że Riot od kilku dni "Coś robi" z lagami i pokazuje się wiadomość że mogę one występować :3

Syn%20Fakera_eune_412_2_text.png

Szukasz supporta ? Pisz pw ;]

Opublikowano

Raz będzie 51 , a raz będzie inaczej , w lol'a gra sporo ludzi więc zawsze będą jakieś przeciążenia dążące właśnie do podskoków pingu

Opublikowano

Na 50 pingu da się spokojnie grać... Jeżeli ci tak bardzo to przeszkadza to może to wina dlatego, że mieszkacie na wsi? Kolega może mieszkać na jakimś wzniesieniu a ty w dziurze. (wiem jak to brzmi ale nie chce cię obrazić) Do niego lepiej sygnał dociera a do ciebie słabiej. Cała filozofia... Możesz jeszcze wyłączyć skype, przeglądarkę, ściąganie i wszystko co ci neta zjada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...