Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jaki jest twój wymarzony serwer freebuild?

Urgot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. Tak jak w temacie. Jako iż na każdym serverze FB jest to samo chciałbym zadać wam dwa pytania odnośnie serwera.

1. Jakie nowości chciałbyś mieć na serwerze.

2. Co powodowało by to, że chciałbyś tam grać.

3. Dodaj coś od siebie.

TristanaSygnatura.png

Opublikowano

1. -----

2. Częste Eventy, duża ilość graczy, piękna mapa( nie za duża) system mieszkań ( tak wiem, Role-Play :P), niesamowite pluginy dodające np: minecarty jako auta itd.

3. Jak połączysz Role-Play z Freebuildem- chwała ci :D Dawno nie grałem na dobrym Freebuildzie, ale to już się przejadło, a mieszkania itd. to coś fajnego :P

PS: Jak jeszcze to będzie ONLY premium, to gram tam 24/7

Opublikowano

1. ---

2. System działek i mieszkań, prace oczywiście, w miarę częste eventy np. co 2 dni większe eventy, a co dziennie 1 lub 2 mniejsze. Do tego jeszcze dobra mapa (sady, parki, spawn itp.)

3. Dawno już nie grałem na jakim kolwiek serwerze, a tym bardziej na FB.

Opublikowano

Dla Mnie dobrym połączeniem byłoby połączenie Role-Play z FB.

1. Coś, co wymagałoby integracji wśród graczy (widziałem coś takiego na 1 serwerze). Każdy ma swój zawód i związane z Nim wady i zalety, np. drwal nie zrobi kilofu czy siekiery, a gornik nie wykona drzwi lub schodow. Dzięki temu gracze muszą się ze sobą komunikować, bo sami sobie nie poradzą :)

2. Typowy system Role-Play (IC, OOC) i to co wyżej.

3. Oby był to no-premium. Dodatkowo mógłbyś użyć kilku prostych modów i stworzyć launcher. Taki przyjemny serwer. :>

c1107534da61bc47bb1675e52ddf542e.jpg

Opublikowano

1."Ekipy budowlane" grałem kiedyś na takim serwerze gdzie była ekipa budowlana płaciłeś ileś kasy i oni ci budowali kominki itp. aukcje komenda typu /aukcja wystaw [cena] oraz możliwość kupna itemów poprzez komendę /kup dirt 128
2.Tak co napisałem i nawet kupiłbym SVIPA gdyby serwer miał ogar administracje

3.Jakieś eventy typu OX,Labirynty proszę nie wgrywaj pluginu PlotMe tylko żeby admini dawali działki ;-)

Opublikowano

Jezeli FB to napewno dzialki

Fajnie by było jakbyś zbudował jakies miasto

i jaies minigame np sg quakecraft mobarena itp

Na takiem serwerze bym se pogral

aktualnieja mam cos podobnego na moim serwerze :

volleycraft.mcsw.pl :)

Opublikowano

1. Wiele atrakcji, minigames'y, zabawy, konkursy.

2. Ogromna ilość slotów, ciekawe budowle.

3. Musiałoby być dużo autorskich pluginów, nigdzie

indziej nie spotykanych (nie chodzi o skrypty!)

Opublikowano

Też bym zagrał,

np. co 2 dni były by rynek, gdzie gracz mógł by sprzedać swoje itemy, jakieś targowiska.

Boisko do piłki nożnej, samochody, autobusy ;)

Opublikowano

Dla mnie w zupełności wystarczyła by możliwość posiadania działek gdzie się chce :D Np. oddalić się od spawnu i mieć dla siebie kawałek terenu maks. 50/50 ;)

No i oczywiście ogarnięta administrcja, dużo eventów, i jak @2 up wspomniał autorskie pluginy :P

86158480443981978136.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...