Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] BF4 VS COD GHOST

GM4L_Katol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BF4, to samo co BF3, odsmażony kotlet, tak samo jak cod.

BF4, to samo co BF3, odsmażony kotlet, tak samo jak cod.

To widze, ze wiesz duzo na temat bf4 xD

46bUStI.png

1375549413-U477327.png

Opublikowano

Powiedz mi tak szczerze, co nowego masz w BF4? Tylko bez wymyślania. Pomińmy temat, że jest NoWy FROSTBITE "czy", bo mogli nazwać to jednocześnie frosbite 2 i nie zauważyli byście różnicy. Gra stworzona tylko iwyłącznie dla kaski :). Podliczcie sobie cenę zakupu nowego sprzętu + bf'a 4 z premium.

BF 2, to, to jest dopiero gra, która dalej jest grywalna po tylu latach :).

Opublikowano

BF zawsze był lepszy od coda i tak pozostanie, ja osobiście kupuje BF4 ;-

CoD pod względem Sp gniecie BF'a i to bez zdania.

Powiedz mi tak szczerze, co nowego masz w BF4? Tylko bez wymyślania. Pomińmy temat, że jest NoWy FROSTBITE "czy", bo mogli nazwać to jednocześnie frosbite 2 i nie zauważyli byście różnicy. Gra stworzona tylko iwyłącznie dla kaski :). Podliczcie sobie cenę zakupu nowego sprzętu + bf'a 4 z premium.

BF 2, to, to jest dopiero gra, która dalej jest grywalna po tylu latach :).

Parę zmian jest. Niby większa destrukcja, pogoda. Co do ceny to się zgodzę. żeby zagrać na PS4 w BF4 pewnie będzie trzeba wydać z ~300zł na samą grę. Na PCta Bf+premium również będzie łamać barierę 300 zł. To jest jedyny minus tego wszystkiego

9368_gold.png

Opublikowano

BF jest dla ludzi którzy lubią władować połowe magazynka w gostka i przez 10min latać po mapie żeby kogoś zabić, nie wspominajac o tym ze na większości map jest miejsce przez które nie da sie przejść(Metro schody pod Kawiarenką), CoD dla tych co lubią szybką i dynamiczną walke.

PS. I nie ma co porównywać tych gier, one są dla zupełnie innych odbiorców.

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

ktoś tu nieźle dojebał że BF4 to "odsmażony kotlet"

Pewnie chciałbyś żeby panowie projektujący grę specjalnie dla ciebie stworzyli nowy silnik gry...

Jestem pewien że gdyby chcieli zrobiliby taką grę że byście się osrali na sam widok, tylko pytanie kto ma taki komputer co by mu to uciągnęło.

Bf- ekstra efekty i niezły multiplayer

Cod- Takiej gry single player chyba długo nie będzie co pokazali w serii Modern Warfare (mam nadzieje że Cod ghost podtrzyma poziom kampanii)

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

Mi gra Battlefield kojarzy mi się z nowoczesną wojną (Chyba słusznie xD)

A za to CoD z II Wojną światową ;d

I słusznie bo COD2 to najlepsza część również MP.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ludzie to są praktycznie w różne tryby rozgrywki..

spójrzcie chociażby na to jak wyglądają mapy w CODZIE tutaj chodzi o to żeby w krótkim odstępie czasu kogoś zabić, a w BF-ie możesz biegać przez godzine i nie mieć ani jednego fraga..

przynajmniej dla mnie to tak wygląda i ja nigdy bym nie porównywał tych dwóch tytułów

Opublikowano

spójrzcie chociażby na to jak wyglądają mapy w CODZIE tutaj chodzi o to

żeby w krótkim odstępie czasu kogoś zabić, a w BF-ie możesz biegać przez

godzine i nie mieć ani jednego fraga..

Grałeś w tą grę ? Jak mapa inna to i rozgrywka inna , czasami nawet za chaotyczna bo nie widać co się dzieje . Miałem tak samo , grałem tylko w CoD'y i zniechęciłem się do bf3 bo myślałem że nic się nie dzieje w tejże grze ... Lecz po zagraniu było inaczej . (Za wrogiem się nie biega , sam się nadzieje ^^)

Jestem bardziej za Bf4 ale postaram też zagrać w Ghost , oby nie zniszczyli tą część CoD'a i nie musieli nerfić kilka broni bo się okazują za dobre =.= . Taka moja opinia :)

(Ten temat będzie zaraz walką fanboy'i bf vs cod , nie jestem żadnych poważniejszych z nich .)

cooltext1116903145.gif

Opublikowano

Ludzie co wy porównujecie, te gry mają zupełnie inny pomysł na rozrywkę, to tak jakbyście porównywali koszykówkę do piłki nożnej, a hejcenie coda lub bf`a tylko świadczy o czyjeś inteligencji ;). piss

Opublikowano

Jak dla mnie BF4 o niebo lepszy, daje ciekawsze możliwości i w dodatku jest o czasach współczysnych a nie o jakichś kosmosach na ziemi co mnie często irytuje w grach. No i multi ma dużo więcej do zaproponowania. Ogromne mapy, pojazdy itp. Może ceny nie są równe ale opłaca dać się troche więcej kasy za większa frajde.

Opublikowano

Cod to znów pewnie będzie " odgrzewany kotlet " z tym samym silnikiem graficznym i nowymi mapami.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Nie tym razem (podobno). (Podobno)

Będzie silnik z destrukcją otoczenia.

(Podobno) Nie oskryptowaną...

Ciekawe jak będzie z optymalizacją. Jeśli znów będą takie małe mapy to raczej nie będzie się dało niszczyć wszystkiego, bo w tedy będzie MORDOR na całego. Jeśli chodzi o gameplay to raczej będzie powtórka z rozrywki.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...