Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rosyjskie niszczyciele czołgów - pytanie która linia ?

Spartakus97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zacząłem interesować się grą niszczycielami. Poczytałem, że najlepsze są Rosyjskie i Amerykańskie niszczyciele ( jeśli chodzi o DMG i penetracje ) na pancerzu mi nie zależy, więc wybrałem rosyjskie ( bardziej mobilne niż amerykańskie ).

Jestem teraz na poziomie SU-85, lecz niedługo będzie wybór na dalszą grę, mianowicie iść w SU-152 czy SU-100M1.

Nie chodzi o porównanie tych pierwszych czołgów, ale o porównanie całych linii, która jest lepsza, którą lepiej się gra.

Pozdrawiam, za odpowiedzi daję lajki ;)

P.s. co myślicie o Hellcacie, ELC AMX oraz VK36.01 H do zarabiania monet?

Opublikowano

Według mnie linia przez su-152 jest lepsza ze względu na mocne działa i dobrą mobilność oraz jest łatwiejsza .

Ta druga jest specyficzna dla graczy co wolą mobliność i szybkość kosztem działa

Na koniec polecam ci jeszcze raz tą 1 bo jak dojdziesz do isu-152 to sam zobaczysz dlaczego warto ;)

PS. zapomniałem o ostatnim pytaniu. Hellcat według mnie tak zarabia bardzo dobrze i zabawa jest duża oraz zawsze można pograć ze znajomymi w kompani seniorskiej

cristiano_ronaldo_by_hector_elrojo-d62sr

Opublikowano

mi nie zależy w mobilności bo wolę się ukryć w dobrym miejscu i zaliczyć parę fragów.

Chodzi tylko o to, żeby nie mieć problemu jak artyleria mnie zobaczy, bo czytałem, że amerykańskie X tier ma problemy, żeby uciec przed artą, nawet gdy zniknie już z radaru.

A jeśli chodzi o moje P.s

to chciałem spytać czy cały zestaw jest dobry do zarobku, gdyż mam obecnie VK 36.01 ( H ), Amx 40 i m8a1. Chciałem wszystkie na Elite zrobić ( te Hellcat, ELC i VK ). ;)

Opublikowano

Moim zdaniem lina na SU-152 jest lepsza, ponieważ są mobilne i biją po bardzo dużo. Takie ISU-152 (po SU-152) z działem BL-10 bije po (średnio) 750 i z załogą 100% ładuje po 16 sekund.

A co do drugiego drzewka jest gorszę, ponieważ mają słabe działa i ciężko się idzie na X tier, a on jako jedyny jest dobry, bo ma dobry pancerz i działko, ale jest ogromny.

Ja poszedłem w SU-152 i jestem zadowolony i Ci również polecam iść.

ELC do zarabiana? Kiepski pomysł.

Również polecam Ci Hellcata, a z modułami typu lorneta i siatka kamuflażowa to ten czołg potrafi przynieść duży zysk.

@edit

mi nie zależy w mobilności bo wolę się ukryć w dobrym miejscu i zaliczyć parę fragów.

Chodzi
tylko o to, żeby nie mieć problemu jak artyleria mnie zobaczy, bo
czytałem, że amerykańskie X tier ma problemy, żeby uciec przed artą,
nawet gdy zniknie już z radaru.

A jeśli chodzi o moje P.s

to
chciałem spytać czy cały zestaw jest dobry do zarobku, gdyż mam obecnie
VK 36.01 ( H ), Amx 40 i m8a1. Chciałem wszystkie na Elite zrobić ( te
Hellcat, ELC i VK ). ;)

Skoro nie należy Ci na mobilności to idziesz na ISU-152 kampisz w krzakach i bijesz przeciwników po 750 - 900. ;)

Dużej różnicy nie ma jeśli chodzi o prędkość, bo SU-152 i inne niszczyciele tej linii poruszają się ze średnią prędkością 40km/h, wiec wydaje mi się, że tyle wystarczy.

Opublikowano

A ja ci polecę Obj 263, mam go obecnie i przegrane ponad 500 bitew i jestem z niego bardzo zadowolony... ładuje 9s i wali 500-600 i nie ma kłopotów z przebijaniem, pancerz ma znakomity jezeli potrafi się nim grać :D Co prawda by dojść do niego jest trudniej niż do 268 ale opłaca się + jest mobilny i szybki jak na niszczyciela :D

10sfaxw.png

Opublikowano

tak jak wszyscy polecam su 152 po 800 na strzala tylko bardziej sie oplaca strzelic z pp-k bo ma 120 penetracji chyba a wezmie 700

a jak z he od przodu walniesz to czasem uda ci sie wziasc 900 hp :) pp-ki sa lepsze poniewaz 7 tiery niemaja tak duzo pancerzu to wiec mozna latwo przebic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...