Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kha'zix

Golden™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj kupiłem kha'zixa, a więc jest moją nową postacia, grałem nią tylko raz przeciwko botom.

Nie wiem co maxować, jakie skille, co ewoulować itp.

Jakieś porady, wskazówki?

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Imo maxować Q W E, ewoluować Q E W/R. Jak wolisz, zależy od rozgrywki

Hmm... Combo zaczynać od R przy skakaniu, W strzelać blisko minionów bo tylko wtedy się leczysz. Uważaj w early na manę, zawsze miej te kilka pkt. many na odskoczenie w przypadku ganków. Nie zapominaj, że CD na E znika przy zabójstwie i od razu masz skakać na kolejnego miękkiego członka enemy teamu.

Build? Buty na CD, Muramana, Krwiopijec, Tasak, Last Whisper, Hydra/G.A/Plemienna

Opublikowano

R aż tak nie warto ewoluować. Lepiej pierwsze 3 skille (Q,W,E),gdyż one zadają dmg chociaż.Warto też kupić itemki pod Przebicie pancerza ;)

pozdrawiam serdecznie, ewolucja W daje 3 wiazki, nie daje dmg.

Co do tematu

polecam strone z buildami lolking.net.

TwistQ4ever_eune_9_1_logo.png

Jeb*ć brązy XDDDD

Opublikowano

Wedlug mnie nie warto ewoulowac w. Ja polecam R> Q/E> Q/E. Na pewno pierwszegoQ bo te dodatkowe dmg w early duzo nie daje. 2 ewoluluje E w zaleznosci od linii lub gdy bardzo czesto gankuje.

Wiecie Gdzie Mam te wasze + i - ,?? tam gdzie światło nie dociera (domyślcie się gdzie....)

Opublikowano

Q daje dużo w early.. pamiętam grałem Tristaną pod AP na midzie. Zawsze jechałem midderów na E+W+R, a z Kha'Zixem były problemy bo podłaził do mnie (Tristana pod AP ma słaby harras z AA) i z samego Q zjadał 1/3 hp ..

Maxuj R, Q, W, E

Ewolucja Q, a potem jak wolisz.. jak chcesz gankować to bierz E, a potem W do ścigania i heala.

1372794467-U137250.jpg

Opublikowano

W po nerfach nie oplaca się maxować jako 2 czy ewoulować

Maxowanie:

Q - E - W

Ewolucja:

Q - E - R

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

Ja osobiscie najpierw maxuje w, w polaczeniu z lezka daje nam latwa farme i do tego przydaje sie do tf bo mozna atakowac wiele celow naraz, a ulti uzywam zbyt zadko i szkoda mi tej 1 ewolucji.

Ewolucja: w,q,e

Maxowanie:

Jezeli przeciwnik nas jedzie: w,q,e

Jezeli jest odwrotnie: q,w,e

Build: muramana ostatni szept, krwiopijec, lodowy mlot, paszcza + buty zalezne od teamu

Takim buildem w late masz ok. 500 ad i troche offensywy

Opublikowano

Maksuj Q - W - E

Ewoluuj na początku W-Q/E-E/Q ( zależy od tego jaki masz team )

Co do buildu to offtank np . plemienna , frozen malet , krwiopijec , black cleaver , joańskie buty oraz jakiś item sytuacyjny .

Opublikowano

Maksuj Q - W - E

Ewoluuj na początku W-Q/E-E/Q ( zależy od tego jaki masz team )

Co do buildu to offtank np . plemienna , frozen malet , krwiopijec , black cleaver , joańskie buty oraz jakiś item sytuacyjny .

GG WP

NIE EWOULUJE SIĘ JUŻ W? CO CI DA 2 pociski jak tylko 1 trafi w kogoś? Taki nerf... Już więcej z Q walniesz jak masz 40% penetracji.

@edit

build:

merkury-bt- pochlaniacz urokow-last whisper- czarny tasak - dokanczamy pochlaniacz urokow i GG

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...