Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka Pytań Odnośnie Własnego Serwera

escapeuni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc pytanie pierwsze, załóżmy że chciałbym stworzyć nowego handlarza ale chciałbym aby można było nie kupować od niego item'ów ale sprzedawać mu za wcześniej określone kwoty (np. ustawiam sobie że Aure Miecza sprzedaj się u niego za 1kk) I druga sprawa to po naciśnięciu na niego wyświetlają się 2 opcje do wyboru pierwsza to 'Sprzedaj Item' a druga 'Cennik' (tutaj po naciśnięciu wyświetlałby się spis item'ów które można sprzedać wraz z cenami.

Drugie pytanie, nie wiem czy jest to możliwe z tymi plikami serwerowymi i czy sprzęt temu by podołał ale zastanawiam się czy można zrobić ch2? Lub też postawić serwer na jednym komputerze (ch1) i na drugim (ch2) ale wtedy musiałyby korzystać z jednej bazy. Co wy na to? z góry dziękuję na odpowiedź.. nie oczekuję gotowych tutoriali ale może chociaż odpowiedź czy jest to wykonalne lub mała pomoc.

EDIT ///////////////////////////////////////////////////////////////////

3. Jak zmienić hasło do bazy danych?

4. Czy jest możliwość dodania "wyświetlania lvl postaci przy nicku" tak jak to jest na "PL" jeżeli tak to prosiłbym o podpowiedź jak to zrobić.

Opublikowano

Dobra w takim razie zostawmy pierwsze pytanie, bardziej myślę nad drugim.. chciałbym wiedzieć jak się za to zabrać, nie pytajcie po co mi 2ch po prostu potrzebuje wiedzieć i jeżeli ktoś potrafi i chce pomóc to będę bardzo wdzięczny. Generalnie każde ch1 to osobny komputer czy można na jednym stawić? jak to wg. funkcjonuje?

Opublikowano

No dobra powiedzmy że już wiem jak się za to zabrać, a jak z klientem (spol) jak zrobić spolszczenie w którym będzie wyświetlany tylko jeden serwer na liście z dwoma ch mojego serwera?

Opublikowano

EDIT ///////////////////////////////////////////////////////////////////

3. Jak zmienić hasło do bazy danych?

4. Czy jest możliwość dodania "wyświetlania lvl postaci przy nicku" tak jak to jest na "PL" jeżeli tak to prosiłbym o podpowiedź jak to zrobić.

Opublikowano

Dzięki wielkie, przepraszam że dobrze nie przeszukałem forum ;p i czekam może na jakiś poradnik z tym lvl ale na razie i to wystarczy może coś sam zdziałam, na razie dzięki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...