Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co to CC/Mobilność ?

FastFlash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, ludzie mi podaja zalety i wady postaci jak szukam jakiegos champa, niekiedy piszą CC i/lub mobilność, nie mam pojecia co to jest, wiem że CC oznacza Crowd Control i zgaduje ze to są przeróżne stuny/slowy/podrzucenia itd ale nie wiem czy mam racje a do mobilnosci nie mam pojecia.

Opublikowano

CC - Dobrze wypisałeś.

Mobilność to mobilność, co tu rozumieć? :D Mobilność, że np. można łatwo uciec, np. taka LeBlance może łatwo zwiać, to samo Kassadin.

Take it easy my friend

Opublikowano

CC

- stuny

- slowy

- uciszenia itd.

Mobilność

Postacie takie jak Zed, Miss Fortune, Gragas wszystkie które mają coś do bycia mobilnym czyt. zwiększenie prędkości ruchu, przeskakiwanie przez sciany.

csyt2-signa.png

Opublikowano

cc powiedziales co to

a mobilnosci to cos co ma jakis dodatkowy ms dashe doskoki czy flashe

rarafag

nlr

brony on

Opublikowano

Mobilność posiada champion, który może mobilnie uciekać przed wrogiem/unikać jego ataków.
np.

Vayne - Q

siema.

Opublikowano

CC to wszelakie stuny, slowy, klatki, uciszenia, podrzucenia i wszystko co daje Ci kontrolę nad przeciwnikiem

Mobilność to Fizz, przeskakuje przez ściany, jest szybki dość. W szybki sposób może się przemieszczać po mapie. Kolejny przykład to np. Ahri: dzięki jej ultowi jest w stanie szybko dogonić/uciec przed przeciwnikiem. Czyli wszystkie sposoby na szybkie przemieszczanie się po mapie nazywamy mobilnością

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...