Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Mc Forge I OptiFine.

yety1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam problem z Minecraft

Gdyż posiadam lunchera poleconego od kolegi bardzo fajny moge wybrać wersje 1.6.2 lub 1.6.2_Forge I inne wersje.

Problem polega na tym że gdy do folderu .minecraft/version/1.6.2_Forge/1.6.2_Forge.rar wrzucam Optifine to minecraft luncher nie odpala mi forge , jednak gdy wrzucam inne mody nawet do folderu mods to mi działają za to optifinie nie.

Prosze o pomoc gdyż bez optifine minecraft mi nie dziala a chciałbym zagrać z modyfikacjami.

Pozdrawiam Yety. :)

14 lat  

Opublikowano

Polecam ci moj launcher http://www.mpcforum.pl/topic/999746-dl16nopremiumlauncherbybozek/

Aby uruchomić forge i optifine robisz tak :

Uruchamiasz launcher klikasz Modyfikacje -> Dodaj profil Optifine. Teraz ci się pobiera jak się skończy wracasz na główny ekran launchera klikasz odśwież (tam przy profilach) teraz zjedź na dół i znajdziesz tam [1.6.2]Optifine kliknij na to i teraz pod przyciskiem uruchom zaznaczasz Forge (1.6+) klikasz uruchom grę i już :)

stopka.webp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...