Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klawiatura - PS/2 CZY USB?

PaTrOL *DG*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zamówiłem sobie klawiaturę na wejście PS/2 zamiast USB.

Czy to jest jakaś różnica? Bo czytałem, że myszki na USB szybciej chodzą niż na PS/2. Czy z klawiaturą może być to samo? Dobrze zrobiłem, że na PS/2 zamówiłem?

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Jest to raczej bez różnicy. Choć sprzętowo usb 2.0 ma większą prędkość transferu. Gdyż usb 2.0 ma 60 MB/s a PS/2 ma 40 kB/s.

Opublikowano

Nie ma to różnicy czy kupiłeś ją na PS/2 czy też USB 3.0. Usb jest po prostu bardziej uniwersalnym złączem i dlatego. Różnice zauważyłbyś na klawiaturze PS/2 która ma touchpada (nie wiem jak sie to pisze) bo miałbyś przycinki przy ruszaniu myszka.

Opublikowano

Nie mial by problemow z myszka / touchpadem bo kiedys mysze i klawiatury byly tylko (prawie) na ps/2 i nie bylo zaciec. Po podlaczeniu adapterem mojej myszy do ps2 (8200dpi rozdzielczosc i 1000hz odsw.) mikroprzyciecia myszki (a raczej wieksza przestrzen przez ktora na ekranie sie przesuwala, ale nieznacznie) tylko powyzej 6800dpi a malo kiedy przy bf3 nawet snajpiac sie rzadko uzywa powyzej 5200dpl ;D

Opublikowano

Malo kto to ok. 20-25% ludzi biorac pod uwage 5 roznych typow zlacz? W 2009 kiedys byla ankieta na usa'skim forum i usb2.0 mialo kilka % wiecej niz ps/2 fakt teraz roznica wieksza ale wciaz wiele osob uzywa ps2 (chociazby wiekszosc overclockerow ktorzy bija rekordy ghz tam prawie zawsze sa ps2)

Opublikowano

Malo kto to ok. 20-25% ludzi biorac pod uwage 5 roznych typow zlacz? W 2009 kiedys byla ankieta na usa'skim forum i usb2.0 mialo kilka % wiecej niz ps/2 fakt teraz roznica wieksza ale wciaz wiele osob uzywa ps2 (chociazby wiekszosc overclockerow ktorzy bija rekordy ghz tam prawie zawsze sa ps2)

Przy nowszych kompach to raczej używa sie usb niz ps.. Bo skoro nowy pc to wypadałoby odświeżyć i niektóre peryferia ^^

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...