Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z PC

LechShandy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ! mam problem ! otóż gdy włączam mój komputer i gdy już ładuje sie windows nagle gaśnie mi monitor i nic sie nie da zrobić tylko wyłączyć kompa i odłączyć kabel od monitora poczekać 5 - 10 minut i dopiero podłączyć kabel bo jak wcześniej podłącze kabel od monitora to sie nie podświetla i wgl nic nie widac ;/ dzisiaj ponad 1h sie meczylem zeby wlaczyc mój komputer bo zawsze jak ładuje windows sie to gaśnie monitor i nic .. licze na waszą pomoc

Edit

i dodam też że teraz mam rozmazaną grafike i wszystko takie dziwne ;/ a jak zmienie we właściwosciach rozdzielczość to monitor gaśnie .. ;/

a czasami jest tak ze bez problemu sie włączy

exoduus.png

Opublikowano

Pewnie karta graficzna się uszkodziła, najprawdopodobniej poszedł system główny. Lub zasilacz szwankuje. Idź z tym do jakiegoś serwisu bo sam tego nie naprawisz, a na tym forum raczej pomocy nie znajdziesz.

Opublikowano

karta raczej nie bo 2 dni temu wymieniałem moze to monitor zjebany ?

Jak brałeś kartę z allegro to się nie dziw. Raczej nie jest to wina monitora, bo co ma monitor do włączania komputera? Co do rozmazanego obrazu to faktycznie może to być monitor.

Opublikowano

karta brana z serwisu tam gdzie kompa kupowałem . Ładuje mi sie do windowsa i monitor gaśnie i nic ;/ jak zgasze teraz komputer to zapewne go juz nie włącze ;p dzwoniłem do gościa co zna sie na tym i dzis ma przyjechać .. :P tak wiec dowiemy sie co siadło ;x

exoduus.png

Opublikowano

Po pierwsze jaki zasilacz?

Po drugie, ja stawiam że albo ci dali wadliwą karte albo monitor się psuje.

Najlepiej żeby ktoś to do komputerów przeniósł.

graphic.png

Opublikowano

Skoro ostatnio masz ten problem to może zaczą się on kiedy kupiłeś nową graficzną jeżeli tak to może źle ją wsadziłeś czy coś a jak nie to coś z monitorem tak jak wyżej idź z tym do serwisu :P

Opublikowano

Spraedali ci juz robiona karte i mysleli ze podziala i pozednasie lezaka maazynowego. Idz do nich i powiedz ze brales od nich grafike i znowu ona pada, niech ci wymienia na inny model (tylko powiedz co teraz masz i ile za nia dales, zey ci czegos jeszcze gorszego nie wcisneli). To na pewno jest wina grafiki, bo jakyb byl to zasilacz t kompter by sie wylaczal / resetowal a nie przy zmianie rozdzieczosci szalal.

Opublikowano

No niestety te modele sa podatne na tzw. zimne luty i prawdopodobnie to doega twojej karcie graficznej. Mozesz im oddac ja i powiedziec ze nie dziala jak trzeba, ale oni naprawia, oddadza, zamontujesz i na nastepny dzien znowu bedzie to samo. Lepiej jakbys zazadal od nich zwrotu pieniedzy, oddal karte i kupil jakas na allegro (majac nadzieje ze nie trafisz na podobny przypadek).

Opublikowano

ekhem za 3k masz kompa który wszystko na ultra ciągnie ;p Nie opłaca się brać GTX 690, skoro wcześniej miałeś 9800GT. Inne podzespoły by ją tak ograniczały, że jakieś 10-20% by z siebie dawała.

graphic.png

Opublikowano

Napisz resztę komputera łącznie z modelem i mocą zasilacza. Ale skoro chciałeś kupić kartę za prawie 3k to już lepiej będzie kupić cały nowy komputer. Bo jak miałeś 9800GT to reszta komputera będzie podobnej wydajności.

Opublikowano

co to za gówno? jakiegos gotowca podales, wez to usun i nie mysl o tym bo to jakies gowno jest

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

co to za gówno? jakiegos gotowca podales, wez to usun i nie mysl o tym bo to jakies gowno jest

nie wiem o co ci chodzi ? jaki gotowiec?

exoduus.png

Opublikowano

Ja jebie nie rób nas w chuja. O 16:02 se cwaniaczku edytowałeś.

@Top

Lols na pentium 3 to może 8600GS?

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...