Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Czy to jest możliwe w pisaniu pluginów?

minecraftyear

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jakw temcaie czy jest możliwe w pisaniu plinów żeby blok nie był normalnie obrócony tylko o naprzyklad 21 stopni ????

400%20postow.png

Opublikowano

Po 1: Multitemat!
Po 2 (co do pytania): To rozwala strukturu Minecrafta - więc plugin odpoda - zostaje skomplikowany mod (ja potrafie zrobić skaczace bloki; ale obracające się to pierwsze slysze)
Po 3: Nie pisze się "plinów" tylko "pluginów" o.O

Opublikowano

sory napisalem 2 temat bo w innym napisalem proplem a nie problem a napislem plinów bo nie jest na mojej klawiatórze

400%20postow.png

Opublikowano

Nie da się. Do tego potrzebne są mody, ale nie jestem pewien czy takie coś da się zrobić nawet w modzie. Ale raczej się da skoro endercrystal taki jest :D.

Opublikowano

W pluginach można stworzyć jedynie zmiany bloków/itemów już istniejących.
W modach można stworzyć (w sposób w miare prosty) nowe bloki/itemy; oraz (w sposób bardziej skomplikowany) nowe zachowania gry (bloków/itemów)
Tak więc - obracajacy się blok jest (jak zauwazył Faust333) poza możliwościami silnika gry - choć skomplikowana modyfikacja może by sobie z tym poradzila...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...