Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Analiza parametrów łącza

musicshaggy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mój kolega poprosił mi o wybranie dostawcy i szybkości jaką może uzyskać na łączu. Jako iż kompletnie nie znam się na analizowaniu parametrów łącza, wrzucam screena:

50415185458451065647.png

Ile max uciągnie i czy wszystko jest ok ?

aqcu39P.png
Opublikowano

40-60Mbit/s download bedzie mial jesli dostawca sie wywiaze przy takim, i 8-12Mbit/s download

Do tego dobry zasieg, tylko z zasiegiem ponizej zrodla moga byc problemy (np. 2-3 pietra nizej moze byc juz bardzo wolniutki)

Opublikowano

Nie wiem czy wiesz, ale prędkość internetu jest wyrażona w bitach, a nie w bajtach, jak myślisz. Można nawet po zapisie liter zauważyć. Kb - Kilobit ; KB - Kilobajt.

19122 kilobitów to 18.7 megabitów. Jeśli chcesz osiągnąć rzeczywisty download plików(który ma się nijak do prędkości internetu wyrażonej w BITACH) to dzielisz x kilobitów/megabitów przez 8. Policzę za ciebie. Jeżeli założymy, że wyciągnie tą maksymalną prędkość dla swojego łącza (około 18.7/18.8 megabitów na sekundę) to rzeczywisty download plików będzie wynosił 2.3-2.35MB/s(megabajtów na sekundę)

Także najpierw posiądź wiedzę, a potem dopiero się wypowiadaj :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...