Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer dla kumpla do 2000 zł

xRaven

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Tak jak w temacie. Kumpel ma 2 tysie i chciałby jakis komp do grania nawet i w Saints Row IV o ile by się dało. Zależało by mu na tym aby był w tym zestawie ten oto procek : techplanet.pl/produkty/procesory/amd-phenom-ii-quad-core-x4-black-edition-965-am3-box,8.html podawajcie linki z techplanet/ Jakby cos to jestem na fonie i nie mogę dac linkow w code :)

Opublikowano

A ty czytasz co piszesz? ''Chcialem przyoszczedzic na CPU i GPU zeby kolega mial lepsza grafe''. GPU = karta graficzna

A chuj mu po tym, ze bedzie mial lepsza troche karte graficzna jak procesor nie pozwoli jej pokazac calej swojej mocy i tez nie pogra sobie.

Opublikowano

No naprawde,,, 4gb ddr3 vs 8gb ddr3

2075 zl vs 2150zl...

EuroCase tworzy b. dobre obudowy. Tak promujesz swoje zestawy, bo moje sa zawsze troche lub bardzo troche wydajniejsze niz twoje wiec wydajnosc spadnie ze wzgledu na to ze do zestawu do 2k zl to 80% ceny tego zestawu to nie obudowa?

Opublikowano

Te 8gb jest u mnie, wiesz o tym ?

Miales wszystkie te budy ? Ja czesto zmieniam na poczatku kiedys mialem ta bude i i7 3930k @5GHz z wodnym zrobionym dosc prymitywnie w tej budzie, ale temp 50-60*c

A jak nie miales, to nie pie***l.

Sobie to posluchaj, moze zrozumiesz.

Opublikowano

ale eurocase się nie opłaca niestety, te obudowy nie są dobrej jakości. lepiej kupić obudowę silentiumpc brutus 410 niż eurocase. taka obudowa po jakimś czasie słabo się trzyma, silentiumpc to dobra obudowa, w podobnej cenie jest i lepsza. jak już chcesz coś spoza silentiumpc to ibox net 715 jedynie... ale brutus 410/m23 się opłaca,

Opublikowano

Ciasteczko, eurocase byly slabe kilka lat temu jak zaczynali. Od 3-4 lat maja b. dobre obudowy do 300zl, pozniej juz jednak sa lepsze inne, ale te wciaz sa dobre. A to, ze cos jest malo popularne, nie miales tego, czy 10 lat temu byla podobno plotka ze komus podobna mogla sie wygiac troszke obudowa i to mogla byc obudowa komputera i producentem ten obudowy mogl byc eurocase to nie znaczy ze teraz to sa slabe obudowy.

Opublikowano

daj mi test jakiś tej obudowy, wszystkie które ja daje są przetestowane ;)

ibox net 715

brutus m23

brutus 410

tych eurocase żadnego testu nie ma. 965 nie jest opłacalny niestety w porównaniu z i5 3350P.

Opublikowano

Tutaj masz 2 lekko zmodyfikowane zestawy kacpra :

- jeśli może ( kolega) dołożyć 300zł : http://www.morele.net/inventory/info/wlRXuC/ : HD7850 wymaga min:500w (450dobrej marki) lepszy zasilacz ,lepszy ram , lepsza buda , większy dysk , Ale trzeba dokupić kabelek SATA III bo płyta to wersja BULK ( bez wyposażenia) koszt ok 6-7zł

-jeśli nie może dołożyć :http://www.morele.net/inventory/info/ibzQp5// : 2X4Gb bo ram jest szybszy w DUAL , obudowa daje radę zasilacz zostaje :)

@EDIT

Drugi zestaw to takie minimum do gier

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

@up

takich obudów się nie opłaca, zasilacz Deus 500W w tej cenie masz. na techplanet tanio wyszło.

Ale jeśli by mógł te 300ł dołożyć to by miał bardzo dobry komputer , nie ?

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

965 jest gorszy od g2030

Udowodnij.

. Od 3-4 lat maja b. dobre obudowy do 300zl

Śmiechłem. Już papierowy Zalman T1 jest lepszy od tego, a nie wspomnie o budach z wyższą ceną np. Zalman Z9/Z11, Brutus M23/410, Corsair 300R, Regnum L50, Core 3000, Bitfenix Shinobi :)

No naprawde,,, 4gb ddr3 vs 8gb ddr3

1. RAM zawsze mozna dokupić.

2. RAM nie da mu FPS tak, jak lepszy CPU czy GPU.

Miales wszystkie te budy ? Ja czesto zmieniam na poczatku kiedys mialem ta bude i i7 3930k @5GHz z wodnym zrobionym dosc prymitywnie w tej budzie, ale temp 50-60*c

Takie bajki opowiadaj kolegom z podwórka. i5 3470, potem 3970X za 1600zł, a teraz 3930k na 5GHz? Jaka mobo i czy miałeś ją zwodowaną, bo powinieneś wiedzieć co trzeba mieć zwodowane skoro miałeś S2011. Dodatkowo w tym syfie co podałeś nie zmieści się żadna chłodnica ^^

Opublikowano

Wkurwiacie mnie, kłócicie się o to który zestaw lepszy, który wydajniejszy, który ma lepszą budę, który ma więcej ramu więc 1000fps więcej, no kurde, ludzie...

Powinien być jeden zbiorowy temat na miesiąc i w nim zestawy za np. 1000, 1500, 2000, 2500, 3000, 3500, 4000, 4500 itd... A nie tak jak jest teraz bo robicie autorowi wodę z mózgu ;x

Więc ogarnijcie się, "muj wydajnieiszy" "muj ma leprzom bude" - tego nie powinno tu być! To jest dział do pomagania a nie do licytowania się.

Fakt, ten eurocase to jest jakiś wynalazek a za 20zł więcej można mieć brutusa410 ale nawet ten eurocase zda egzamin bo po prostu nie ma co sie nagrzac w takim zestawie.

Dobierajcie zestawy żeby wszystko jakoś ze sobą współpracowalo, a nie żeby bylo cos przyoszczedzone kosztem 5% wydajnosci

Ja autorowi tematu bym proponował coś takiego :

http://www.morele.net/inventory/info/a8ujTZ/
Jedynie co tu jest ucięte to MOBO. Ale je można zmienic, a do 3350p niczego lepszego nie potrzeba :)

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-G2030-vs-AMD-Phenom-II-X4-965

Moze i lepszy ale to tylko buda, a zestaw do 2k nie do 2,1k-2,2k

Ram mozna zawsze dokupic - no tak ale zestaw TERAZ MA BYC DOBRY nie za 2-3 miechy

Co z tego, ale skoro wszystko takie same, ale ramu wiecej to na pewno bedzie lepiej u mnie, zwlaszcza jak sie ma duzo aplikacji naraz

3930k dawalem juz ss'a na 5ghz i to bylo przed 3970x ktorego tez juz dawalem ss....

Wodowalem: Gpu, Cpu, Mostek polnocny, RAM i tyle w sumie. Na samym poczatku mialem tylko gpu i cpu wodowane, jednak wlasnie pozniej zrobilem takze na ram i mostek polnocny

Co do chlodnicy, ze sie nie zmiesci - pisalem, ze bylo to zrobione prymitywnie ;D A chlodnice mniejsze by sie mogly zmiescic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...