Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer

ps242

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim.

Chciałbym się was zapytać bo otóż składam nowy komputer i nie wiem czy wszystko będzie ze sobą współpracować.

Nowy sprzęt:

- Płyta Główna: ASUS M5A78L-M/USB3

- Procesor: AMD FX-8350 AM3+ X8 4,0 GHz

- Karta Graficzna: GIGABYTE Radeon HD7870 2GB GDD5 HDMI

- Chłodzenie: Be Quiet! Dark Rock 2

- Pamięć RAM: Pamięć RAM 8GB DDR3 1600MHz G.Skill

- Zasilacz: Zasilacz Be Quiet! Pure Power L7 630W

- Obudowa: SilentiumPC REGNUM L50 PURE BLACK 2xUSB 3.0 FV ATX

- Głośniki: Creative 2.1 Inspire A120 Subwoofer Pilot

Nie wiem czy wszystko napisałem jeśli nie to prosiłbym o napisanie i model jeśli można.

I jeszcze nie wiem czy za mało W mam w zasilaczu.

Pozdrawiam, MrChemikPL

Opublikowano

Napisz jaki masz budżet na cały komputer i do czego ma być. Bo ten zestaw jest co najwyżej średni jak nie słaby.

Opublikowano

Właśnie dlatego nie wiem. Bo taki i7 kosztuje.. 1000 coś. A nie wiem czy tutaj nie zapomniałem o karcie dźwiękowej.

Komputer ma być do gier. Budżetu nie umiem Ci określić bo ciągle się o troszkę zwiększa.

Opublikowano

na płycie głównej którą wybrałeś pr ram 1600 będzie dostępna dopiero po OC procesora. Weź jakieś ramy 1333mhz, lub zmień płytę. Podczas wyboru płyty zwróć uwagę na socket i typy ram

Opublikowano

3,5k i i5 z gtx760? Trzeba slabo skladac zestawy... Tu gtx770 lub i7 wraz z gtx760/670 lub 770 z i5 mocnym

Pomyliło mi się :D Zestaw :

http://www.morele.net/inventory/info/H6P1aZ/

Około 3 razy wydajniejszy od twojego ;) Bardzo dobra karta graficzna z prockiem na 1150. Obudowa lepiej było by zmienić na Brutus M23 ale na morelach teraz nie ma więc Brutus 410 też jest ok.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Gdzie ty widzisz moj zestaw? Mowilem ze mniej wiecej jak to widze. U siebie na oko widze tu i5 z K cooler plyta do oc i gtx770 moze nawet by wyszlo nie do oc ale i7 i gtx770 ale autor nie prosil o zestawy a 3x wydajnosc wieksza niz 770 i i5 z k to 3x titan i 3970x @6.5GHz + chyba ?

Opublikowano

Gdzie ty widzisz moj zestaw? Mowilem ze mniej wiecej jak to widze. U siebie na oko widze tu i5 z K cooler plyta do oc i gtx770 moze nawet by wyszlo nie do oc ale i7 i gtx770 ale autor nie prosil o zestawy a 3x wydajnosc wieksza niz 770 i i5 z k to 3x titan i 3970x @6.5GHz + chyba ?

Haha, i5 z K, gtx770 do 3,500 zł? Chłopie gdzie ty żyjesz, bo w Polsce chyba nie ;] i7 z gtx770 też nie zrobisz do 3,5k tylko do używanych części.

Karta graficna 2x lepsza :

http://www.anandtech.com/bench/product/829?vs=857

CPU będzie w grach lepsze o około 3x lepiej, w renderingu FX będzie na równi a czasem lepszy.

PMK3yt4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...