Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

allegro przelew

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupuje pewną rzecz i facet od którego kupuje poprosił mnie żebym nie kupował na allegro bo on będzie musiał płacić prowizje i tylko wysłał pocztą pieniądze i gdy wyśle mu potwierdzenie to mi wyśle. Czy jeśli nie kupie to może mnie w jakiś sposób oszukać? liczę na szybką odp.

Opublikowano

Prawdę mówiąc,może Ci po prostu nie dać Przedmiotu.Allegro mu nic nie zrobi,bo aukcji nie było.

Musiałbyś zgłosić to na policję,lub mu odpuścić.

Opublikowano

Tylko sprawa wygląda tak że do piątku kolega w v2 siedzi i jak do piatku kasy nie bede mial to ktos inny mnie bedzie musial expic. Mówicie żebym kupił te yangi na allegro? Będę miał pewność że nie oszuka? na allegro ma ponad 99% pozytywów.

powiedzial ze jak kupie bo chce miec pewnosc ze nie oszuka to on tez chce miec pewnosc ze nie oszukam i mi na potwierdzenie wplaty nie da kasy.

Kupić i czekać na te yangi ażkasa z poczty dojdzie?

Opublikowano

up polecono mi go na forum, ma ponad 99% pozytywów 1200 poz / 10 neg

Kupować to na allegro?

Opublikowano

Koleś po prostu robi unik. Ty kupując u niego poza Allegro nie zmuszasz go do akceptacji regulaminu, tym samym on może Cię oszukać nic na tym nie tracąc, ba, jeszcze zyskując. Co więcej - nie poniesie za to żadnych konsekwencji nawet jeśli pójdziesz na policję, bo nie masz żadnych dowodów. On jako ktoś spoza Allegro mógł podać fałszywe dane osobowe, a Ty mogłeś okazać się nie pierwszym jeleniem, na którym zarobił.

Opublikowano

przelałem pocztą 24 zł przez payu do chłopa po zakupie na allegro może jeszcze coś zeby mnie wykiwać?

Opublikowano

Ja wiele razy tak dogadywałem się ze sprzedawcami i nigdy mnie nie oszukali. Zawsze dawali jeszcze zniżkę na towar bo wtedy nie musieli płacić prowizji z allegro.

636451494245979649038.gif

Admin Cienia
Opublikowano

Prosto, pierdol go. Chyba że da zniżkę jak gościowi nademną.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Możliwość przekazania pieniędzy jak i towaru jest napisane na allegro.

Możliwości przekazania pieniędzy pocztą nie ma.

Jest tylko zwykły przelew

payp*l

icoś tam jeszcze

Powiedz temu ziomkowi że Ty pokryjesz koszty prowizji ( 2-5 zł max )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...