Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Inwigilacja wszędzie

TheKamil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że temat trochę stary bo aż z czerwca ale sytuacja się nie zmieniła.

Służby rządowe takie jak NSA szpiegują wszystko co się da. Czytają nasze e-maile i wpisy na facebooku. Podobno nawet skype jest inwigilowany i rozmowy telefoniczne oraz sms'y. Większość większych serwisów należy do USA. Dlatego to właśnie władze tego kraju mają dostęp do informacji o obywatelach innych narodów.

Powstała strona która przedstawia darmowe alternatywy komunikatorów i innych wynalazków na te które prawdopodobnie nie są inwigilowane.

https://prism-break.org/#pl

Ktoś może zapytać - co nam to przeszkadza? Przecież to dla naszego bezpieczeństwa.

Nie mamy pewności, że sytuacja w kraju się nie zmieni. Jeśli będziesz za kilka lat protestował przeciwko władzą to z pewnością wykorzystają odpowiednie informacje przeciwko nam. A wtedy już będzie za późno.

Opublikowano

Powiedz mi kochanieńki, ile widzisz w tym sensu? Nawet jeśli szpiegują, to co z tym robią? Jak ściągnę nielegalnie piosenkę to wsadzą mnie do paki na 15 lat za to, że naruszylam prawa autorskie? Jeśli inwigilują nas, inwigilują cały świat. Ludność całego świata za kratami za byle siekę, ale jatka! Bez sensu, nie ma co się przejmować. A jeśli szpiegują serio, to przynajmniej w moim przypadku rozrywki trochę mają. Eheheheheheeehehehehe.

Opublikowano

Powiedz mi kochanieńki, ile widzisz w tym sensu? Nawet jeśli szpiegują, to co z tym robią? Jak ściągnę nielegalnie piosenkę to wsadzą mnie do paki na 15 lat za to, że naruszylam prawa autorskie? Jeśli inwigilują nas, inwigilują cały świat. Ludność całego świata za kratami za byle siekę, ale jatka! Bez sensu, nie ma co się przejmować. A jeśli szpiegują serio, to przynajmniej w moim przypadku rozrywki trochę mają. Eheheheheheeehehehehe.

Nie szpiegują po to żeby łapać za nielegalne działania, lecz po to żeby mogli się Ciebie pozbyć gdy majstrujesz tam gdzie nie powinieneś. Dużo mają do ukrycia, a nie wszystko może ujrzeć świata dziennego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ludzkość jest inwigilowana przez Szatana od początków świata , więc nie wiem czym teraz nagle się martwić. To nie żadna nowość. Te wszystkie najwyższe rządy sa pod jego działaniem .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...