Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Serwer surv i gildie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Robię taki serwer survival i gildie ( nie factions). Nie będę tu pisał teraz jaki to serwer będzie fajny co na nim będzie, bo myślę, że jest to bezcelowe. Zadam wam jednak kilka pytań.

1. Czy chcielibyście plugin EpicBoss (bossy na serwie, może zrobię żeby spawnowały się raz na jakiś czas, albo raczej np o 18 00 dnia tego i tego będę się gdzieś do gildii/graczy tepał, odlatywał na kilkaset kratek budował jakiś szałasik i spawnował bossa po czym na czacie napisałbym komunikat: Boss (nazwa bossa) pojawił się niedaleko gildii (nazwa gildii )!

2. Czy chcecie dropy ze stona? Oprócz rud itp leciałyby też itemki typu złote jabłko i jajko creepera oraz TNT.

3. Czy chcecie plugin na łapanie mobów w jajka? Myślę, że brzmi to ciekawie - zamiast zwykłych nawalanek gildii gracze mogliby także np łapać moby w jajka i rzucać nimi w graczy, np. creepery.

4. Czy wolicie zwykłą komendę /spawn czy chcielibyście jednak różdżkę w postaci gąbki, która craftowało by się z diamentu i złota dookoła( diament w środku).

5. Chcielibyście różdżki? W sensie, że ktoś ma różdżkę która strzela nieumarlakami. Tylko problem, bo chciałbym żeby można było jej użyć max 5 razy a w skrypcie coś takiego jest chyba niemożliwe, bo gracze by poza cubem spawnowali z nudów pełno szkieletów i wychodzi se nowy gracz i jakieś 345345345345345345345345 szkieletów rzuca się na niego - jest tylko możliwość czasowa, np. na 1 minutę i strzela creeperami.

6. Co mniej obciąża serwer : HealthBar czy MobHealth?( te 1 to nad głowami a te 2 to na czacie) i co byście woleli?

7. Jaki plugin na zmniejszenie lagów jest najlepszy? ClearLagg moim zdaniem jest najgorszy, myślę nad pTweaks i NoLagg ( mam ten 1 wszyscy mówią że ten 1 jest lepszy)

Uff... Rozpisałem się NA MAX! :D. Piszcie, bo zależy mi na tym żeby to był fajny serwer, wiem że takich serwerów jest pełno, nie musicie mi tego pisać, ale myślę że to będzie równie ciekawe jak te większe serwery.

Bez reklam fb

Opublikowano

7. Nie prawda, ptweaks mało robi jezeli chodzi o lagi. npNoLagg

6.Opisz dokładniej, HealtBar (co nad głowami, Opisz bardziej..) HP

5.jezeli sie nie da, nie

4.Diament jako przepustka na teleport, znika po każdym użyciu.

3.moze być...

2."wypadnie z kamienia" polskie forum) Tak, jednak surowce niech wypadają normalnie, wypadnie surowców z kamiena odpycha...

1.EpocBossReoalded, EpocBoss jest zbugowany.

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

@up Wiem, że EpicBoss jest zbugowany, chodziło mi mianowicie o ten drugi, sorry że nie napisalem. Chodzi mi o hp nad głową, co laguje bardziej, te nad głową czy na czacie..(healthbar nad głową, mobhealth na czacie)

Bez reklam fb

Opublikowano

zamuast bukkita wgraj spigota(mniej lagow a mozna i mody forge i pluginy bukkita wgrywac) albo wiecej ramu lub mniej slot. A pluginy zmniejszajace lagi nie istnieja chyba ze cgodzi ci o to aby sie uaktywnialy 3 min po lagu

Ból jest twoim przyjacielem, sprzymierzeńcem... Ból mówi, kiedy jesteś poważnie ranny... A wiesz, co jest w bólu najlepsze? Pokazuje, że nie jesteś jeszcze... MARTWY! ~ Kaneki Ken

Opublikowano

@up nie pisz mi o spigotach itp bo na tym się znam i wiem jaki silnik trzeba wybrać na ile slotów(ja wybieram spigota :P)

chodzi mi o pluginy które np automatycznie usuną z podłogi itemy, zmniejszą użycie RAM itp.

Bez reklam fb

Opublikowano

1. Nawet epicbossreloaded jest obciążeniem dla serwera. Nie wierzysz mi? Zresp 3 bossy obok siebie... Jak tego bossa ma bić chociaż 5 graczy to będzie lażyć jak nic.

Opublikowano

kurcze. Nie pamietam nazwy na te usuwanie itemow ale chyba clearlag. Sprawdz ja nie mam jak. Na telu jestem.

Ból jest twoim przyjacielem, sprzymierzeńcem... Ból mówi, kiedy jesteś poważnie ranny... A wiesz, co jest w bólu najlepsze? Pokazuje, że nie jesteś jeszcze... MARTWY! ~ Kaneki Ken

Opublikowano

Wiem , że jest taki plugin jak clearlagg, ale on jest dla mnie najgorszy bo już więcej obciąża. PTweaks za to nieźle pomaga tak samo NoLagg i nie wiem co wybrać.

Bez reklam fb

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...