Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Neue Deutsche Härte?

Gość Shavire

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeden z najbardziej kontrowersyjnych gatunków muzycznych na polskim rynku. Język niemiecki idealnie komponujący się z ciężkimi brzmieniami metalu industrialnego w połączeniu z charakterystyczną inscenizacją i wyglądem artystów przyciąga rzesze fanów, ale i rzesze uprzedzonych, od kolebki negatywnie nastawionych koneserów innych gatunków.

Najpopularniejszymi wykonawcami NDH są:

● Rammstein

● OOMPH!

● Eisbrecher

● Megaherz

● Stahlmann

● Letzte Instanz

Przykład:

A co Wy sądzicie o NDH?

Opublikowano

Nie jest złe, aczkolwiek nie chciałbym tego słuchać na co dzień.

Opublikowano

Co mogę powiedzieć.. Rammstein jest jednym z moich ulubionych zespołów, a nawet chyba mogę dać im tytuł tego, którego najbardziej cenię. Teksty jak dla mnie są bardzo dobre, z przekazem, wokal według mnie to coś pięknego a już nie wspomnę o samym brzmienu ich utworów. Do tego dochodzą koncerty, na które poleciłabym wybrać się każdu nawet jak ktoś tego nie słucha, ponieważ to jest wspaniałe widowisko, które się będzie długo w naszej pamięci. Sama jeszcze nie miałam okazji być, ale ile to się naoglądało.. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...