Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Luki, bugi i inne syfy w game 2089

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam dość nietypowe pytanie, a więc jakie znacie bugi, luki, komendy (niechciane) i inne tego typu syfy w game 2089?

Ja w sumie znalazłem ich sporo i wszystkie jakoś z technikiem ogarnąłem ale nadal czuje, że to nie wszystko...

W sumie temat przyda się większej ilości osób i nie tylko mi, nie liczę na jakieś podpinanie ale myślę, że osoby zajmujące się serwerami zainteresują się tym tematem i liczę również na to, że powymieniamy się problemami z game które znamy.

Każdy tak na prawdę zyska na tym temacie i zabezpieczy w jakimś stopniu swoje serwery.

Także zapraszam do wypisywania tutaj wszystkich czarnych stron tego game :)

Ja sam dorzucę spis tego co ja z technikiem załatałem i z czym się spotkaliśmy.

Ps. Linki i rozwiązania są również mile widziane.

linki poza mpc

Opublikowano

Ja znam bug na plikach terenzo ..

Dokładniej to Mały Trujący pająk , dzięki zabiciu 1 wywala cały serwer bez żadnego błedu .

2 to komenda /dice ..

Jest tego sporo i napewno nikt ci wszystkich nie poda.

Opublikowano

Ja znam bug na plikach terenzo ..

Dokładniej to Mały Trujący pająk , dzięki zabiciu 1 wywala cały serwer bez żadnego błedu .

2 to komenda /dice ..

Jest tego sporo i napewno nikt ci wszystkich nie poda.

Wystarczy, że każdy poda to co zna chociażby jeden :)

Tego się wtedy nazbiera i każdy na tym skorzysta, więc ja zachęcam do wypisywania ich tutaj, to rozkręcimy ten temat i każdemu wyjdzie to na dobre.

Osobiście /dice i kilku innych komend już się pozbyliśmy.

linki poza mpc

Opublikowano

A tak zapytam kogo pliczki ? .

Gwarantuje ci, że żaden gotowiec z mpc i żadne pliczki z mpc ;D

Szkopska robota, do tego tajemnica. W sumie chronienie takiej informacji już jest zabezpieczeniem.

Ale wracając do tematu...

Proponuje wam zabezpieczyć sobie dozorce, diff tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/791238-dif-zabezpiecznie-safebox-password/?hl=dif

Zmienić loginpacket, diff tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/811539-dif-zmiana-login-packet/

Mam jeszcze sporo innych diffów i jedno dość ważne zabezpieczenie, ale publikować wszystkiego co wiem na raz nie będę :)

linki poza mpc

Opublikowano

Tylko że Ty nie podałeś jakie już zabezpieczenia zrobiłeś, co oznacza że my mamy Tobie wyłożyć na tacę, co jest nie tak, a resztę trzymasz dla siebie, albo druga opcja - grasz w kulki i nie zrobiłeś nic ;) Powiedz nam, co "odbugowałeś".

umarł

Opublikowano

Tylko że Ty nie podałeś jakie już zabezpieczenia zrobiłeś, co oznacza że my mamy Tobie wyłożyć na tacę, co jest nie tak, a resztę trzymasz dla siebie, albo druga opcja - grasz w kulki i nie zrobiłeś nic ;) Powiedz nam, co "odbugowałeś".

Wyręczyłeś mnie. Dzięki.

1011932_514376648616209_1943977858_n.png
Opublikowano

ten temat jest bezsensu nikt ci nie da na tacy tego co zabezpieczyl a to co ty podales juz jest na mpc do tego tak banalne do zrobienia ze szkoda gadac... po co mam ci zdradzic jak wylaczam 3/4 nowych konkurentów zwykłym wejściem na server....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...