Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Polskie znaki czat - wypadanie itemów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem podczas podnoszenia itemów lub wpadania prosto do eq. Jeżeli przedmiot ma polski znak, niestety zastępują go na czacie śmieszne znaczki. Dzieje się tak tylko i wyłącznie podczas podnoszenia itemów lub wpadania do eq. Jeżeli przedmiot leży lub jest w eq nie ma tego problemu.
Jeżeli wie ktoś jak to rozwiązać będę wdzięczny za pomoc.
Tak to wygląda:

PS. Nie piszcie mi o jakiś zmianach w locale.cfg czy coś takiego bo nie w tym jest problem.
Opublikowano

Musisz zmienić nazwy i item_proto. Wrzucane były pewnie przez conventer, który nie czyta polskich znaków. Musisz zmienić nazwę w kolumnie locale_name.

Opublikowano

Wszystkie nazwy w local_name są z polskimi znakami, również po skonwertowaniu do item_proto_dump po otwarciu tego pliku, nazwy również są z polskimi znakami, tylko czat nadal wyświetla nazwy bez polskich znaków, ale pisząc na czacie jest już dobrze i polskie znaki są.

Opublikowano

Całe może nie bo są przedmioty które się są spolszczone bo nie wiem do końca do czego służą ;). Ale tak naprawdę 98% item_proto serwerowego jest spolszczone. Wszystkie itemy prz których to się wyświetla są napewno spolszczone.
Chyba, że jest to błąd kodowania item_proto (mam zmienione kodowanie na polskie)

Opublikowano

Powróciłem do starego kodowania jakie było i po przekonwertowaniu nadal to samo...
Jakieś pomysł ktoś ma jeszcze?

Opublikowano

@UP,

Ale co mam edytować w czym? Jeżeli w bazie mam spolszczone wszystko z polskimi znakami a po przekonwertowaniu również są polskie znaki.

Opublikowano

game 2089_32M,

Dodatkowo jest takie coś:

Tylko i wyłącznie podnoszone itemy nie mają pl znaków chociaż te polskie znaki wszędzie są.
@@ Musi być latine1 i swidish kodowanie i działa.
Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...