Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Co wam się podoba, a co zmienilibyście w DoC

stokarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w tytule, co podoba wam się w DoC, a co z chęcią byście zmienili.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Przydaloby sie sprzedawanie kart za jakies surowce i mozliwosc kupienia pojedynczych, ktore akurat chcemy zdobyc.

Opublikowano

Podoba mi się:

- Pozycjonowanie stworów, czego brakowało mi w innych karciankach.

- Dużo możliwości jeśli chodzi o decki, dzięki różnym szkołą magi, przez stwory na łutach kończąc oczywiście są też wydarzenia co w połączeniu z różnymi bohaterami stwarza nieskończenie wiele możliwości.

- Otwieranie pakietów ;] czy tylko mi sprawia to największą radość w tej grze ??

- Oczywiście podoba mi się wiele oczywistych rzeczy, o których nie będę pisał, ale jest to m.in. mechanika pojedynków, które moim zdaniem są naprawdę dobrze zrobione.

A teraz co mi się nie podoba:

- Wiele bugów, nie będę wymieniał, ale wystarczy popatrzeć na kartę tydzień surowości(mamy 5 surowców jest 2tygodnie surowości zagrywamy kreaturę za 3 a mimo to tracimy zdrowie)

- Słaby balans, tak naprawdę granych jest kilka decków, najpopularniejsze: Dhamiria slowpoke lub 6/4/1 z mocą natury, Kelthor 5/2/1, Zardoc 5/4/1, Adar malik 6/6/1 lub 5/6/1, Seria 5/4/3

Te decki są grane bo są najmocniejsze, oczywiście często też spotykamy rush decki, które aż tak silne nie są, mowa o Xormie czy Garancie.

A przystań to już wg. odcięta od mety, po nerfie Kierana i zygfryda ciężko jest coś ugrać(ostatnio próbowałem i mój rekord przystanią to 1320 elo), mam nadzieje że przyszły patch to zmieni.

A co do niemożności zdobycia poszczególnej karty, ciężko powiedzieć czy jest to plus czy minus bo z jednej strony gdy była by taka możliwość to spotykalibyśmy ciągle te same decki z tymi samymi stworami,

a pod drugie gra straciła by to coś (chodzi mi o ten moment gdy otwieramy pakiet i myślimy może to dziś, może to dziś moja pierwsza banshee, a potem to rozczarowanie że wyleciał nam 5 atropos ;]).

Bo prawda jest taka, że gdy wszystko osiągniemy to nam się gra nudzi. Na pytanie chcesz mieć wszystkie karty z DoC'a ? odpowiemy twierdząco, ale po 2 tygodniach nie będziemy już w tą grę grać.

Dlatego nie zgadzam się z panem wyżej, karty powinny być trudne do zdobycia, po to żeby mieć satysfakcje z ich zdobycia, bo co to by była za gra jakby się dało kupić poszczególne, bez sens.

A swoją drogą ubi ma coś wprowadzić, że będzie można kupić karty wyłącznie dla danej frakcji czy coś w tym stylu.

Opublikowano

Przydaloby sie sprzedawanie kart za jakies surowce i mozliwosc kupienia pojedynczych, ktore akurat chcemy zdobyc.

Myślę, że to akurat zabiłoby te grę. Wszyscy grali by dokładnie takimi samymi deckami. Teraz niektórzy aby skompletować 4x PAO muszą czekać nieraz do 50lv lub i więcej, a przy możliwości dokupywania pojedynczych kart mogli by to mieć już w okolicach 15... Teraz wiele zależy od szczęścia, i chyba będzie najlepiej w kwestii kupowania pakietów jeżeli tak pozostanie :)

sfl8.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...