Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy LoL pojdzie na tym sprzęcie?

Rembrant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy da rade pograć w lola na okolo 20-30fpsach na sprzęcie:

Procek: Intel Pentium 4 - 2.8

Pamięć ram: 4gb

Karta graficzna(chyba najsłabszy punkt)- GF 5200 (128mb)

Kiedyś próbowałem odpalać lola na tym kompie i pamiętam że było okolo 10fps...

Wiecie może czy da się z niego coś wycisnąć? czy nie da rady tu pograć?

Sygnaturki:

bez1l.png

Opublikowano

Miałem tą karte i jest chujowo do dupy. Może coś wyciśniesz Game Booster + LolClientSuspender + Ultra Low wszystko. Kiedyś na niej grałem ale to było dosyć dawno o_O.

csyt2-signa.png

Opublikowano

sprobowałem przed chwilą.. , użyłem lolsuspender, wszystko dałem na low,bez cieni i mam 8-10 fps.. Myslalem ze na karcie 128mb spokojnie bedzie ze 25 ;/

Miałem tą karte i jest chujowo do dupy. Może coś wyciśniesz Game Booster + LolClientSuspender + Ultra Low wszystko. Kiedyś na niej grałem ale to było dosyć dawno o_O.

pół roku po starcie LoLa grałem na tej karcie i dało sie spokojnie ,ale po tych wszystkich patchach coś sie zjebało ;/

Sygnaturki:

bez1l.png

Opublikowano

Witam mam pytanie czy da rade pograć w lola na okolo 20-30fpsach na sprzęcie:

Procek: Intel Pentium 4 - 2.8

Pamięć ram: 4gb

Karta graficzna(chyba najsłabszy punkt)- GF 5200 (128mb)

Kiedyś próbowałem odpalać lola na tym kompie i pamiętam że było okolo 10fps...

Wiecie może czy da się z niego coś wycisnąć? czy nie da rady tu pograć?

na kompie celeron d 2.66 768 mb ramu radeon 9600 odpalam lola na 30+fps wylacz synchornizacje pionowa wez wszytko na minimalne detale najmniejsza rozdzialke wylacz cienie i powinno smigac

a i wylacz w procesach lolclient.exe gdy sie laduje mecz

Opublikowano

na kompie celeron d 2.66 768 mb ramu radeon 9600 odpalam lola na 30+fps wylacz synchornizacje pionowa wez wszytko na minimalne detale najmniejsza rozdzialke wylacz cienie i powinno smigac

a i wylacz w procesach lolclient.exe gdy sie laduje mecz

nie wiem czy to wina mojej karty graficznej ale zrobiłem to wszystko i nic sie nie zmienia. na mpc jest poradnik jak powiększyć liczbę fps . Zrobiłem prawie wszystko i nic mi sie nie zmienilo - jest max 12fps. Słyszałem że GF FX5200 to bardzo słaba karta , ale przy 128mb pamięci coś powinna pociągnąć -.- nie wiem już co robić.

Sygnaturki:

bez1l.png

Opublikowano

Słaba? Jest zajebiście słaba. Ja teraz mam jakąś zintegrowaną z intela i mi na 30-60 ciśnie z 2GB ramu. Może komp zasyfiony?

csyt2-signa.png

Opublikowano

Komp miał robionego formata jakieś 2 tygodnie temu, raczej nie jest zasyfiony. Nie wiem czy to ma znaczenie ale jedyne programy jakie mam uruchomione podczas gry to antyvirus AVG (może to on laguje? oO)

Sygnaturki:

bez1l.png

Opublikowano

nie wiem czy to wina mojej karty graficznej ale zrobiłem to wszystko i nic sie nie zmienia. na mpc jest poradnik jak powiększyć liczbę fps . Zrobiłem prawie wszystko i nic mi sie nie zmienilo - jest max 12fps. Słyszałem że GF FX5200 to bardzo słaba karta , ale przy 128mb pamięci coś powinna pociągnąć -.- nie wiem już co robić.

Sam przecież napisałeś, że kiedyś miałeś 10 FPS, teraz masz 12 to nie myśl, że Ci nagle skoczy do 60 FPS. Kup po prostu lepszą kartę. Wakacje teraz były mogłeś zarobić te 300 zł i kupić sobie. Nie ma sensu na tym gównie co masz odpalać LoL'a. Ja już nawet jak odpaliłem LoL'a na tablecie gdzie na dodatek odpaliłem Linux'a i Wine to miałem 20 FPS. NA TABLECIE. Mogę więc stwierdzić, że nie ma żadnych szans.

Opublikowano

Myślicie że GF FX 5500 - 256mb da rade? bo mam możliwość wmontowania z 2 kompa. Słyszałem że cała seria FX jest jakaś słaba ale nie wiem co o tym myśleć.

Sygnaturki:

bez1l.png

Opublikowano

Nie patrzy się ile mb , patrzy się jaki model , spróbuj 5500 co Ci szkodzi , ok. 20 fpsów powinno pójść w górę .

Opublikowano

Ja na zintegrowanej wyciagam 70 fps .. na low ..

i przyjemnie mi sie gra

Nie dbam co myślisz o mnie, co jest ci niewygodne
Jebię zdania postronne, to zapamiętaj..
Czy słucha mnie ten koleś z emo grzywką na czole
Dla mnie już dawno poległ, to zapamiętaj..
Że mówisz do mnie ziomie, gdy w środku ciśniesz po mnie

Opublikowano

Ja mam :

CPU : AMD Athlon 64 3500+ 2,2 ghz jeden rdzeń

MOBO : ASRock N68C-S UCC

RAM : 2 gb DDR2 w Dual'u

GPU : NVIDIA GeForce 7300 GT 258 mb od Galaxy (Cicha i Zimna)

PSU : Chieftec GPS-450AA - 101 A

Dysk Twardy : Seagate Barracuda 500 gb

I lol na ultra low taki naprawde 60-70 fps bez minionów czysta linia , a miniony teamfight'y 15-35 fps.

Wymień kartę na coś trochę lepszego i tyle .

Opublikowano

Ja mam:

CPU : AMD Fx-6100 Six-core 3.3Ghz

MOBO : MSI 760G-P23x

RAM : 8Gb DDR3

GPU : Radeon HD 7750 2gb

Lol na ULTRA Wysokich chodzi ładnie i płynnie , więc lepiej zainwestuj trochę na lepszy sprzęt :P

( Ostatni raz ,tak słabą kartę graficzną widziałem 10 lat temu ;0 )

Lulz. Daj like jak otworzyłeś xD

Opublikowano

Nie ma sensu też wydawać 300 zł na nową kartę, bo wtedy inne podzespoły będą niedomagać. Postaraj się wyłączyć wszystkie niepotrzebne programy i usługi, antyvirus nie jest wcale potrzebny (tak samo jak zapora).

Z drugiej strony, przy tej karcie graficznej rozdzielczość będziesz miał mała, a co za tym idzie pole widzenia też będzie mniejsze. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...