Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Odzyskanie sprzedanego konta na allegro.

Prohowkz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż jakieś 5 miesięcy temu sprzedałem konto w lolu za 35zł. Koleś który kupił je ode mnie pograł na nim tydzień po czym przestał.

i tu rodzą się dwa pytania. Czy mając maila mogę je odzyskać? Czy koleś po pięciu miesiącach od czasu kupienia może mi wystawić negatyw?

Proszę nie pisać postów typu złodziej itp. Z góry dzięki.

Opublikowano

Ogarnij prosze .. wiesz co to znaczy "sprzedalem" ? sprzedale czyli konto juz nie nalezy do cb typek moze na nim nie grac i 5 lat to i tak bedzie kradziez .. Jak dla mnie typowy zlodziej .. chcesz odzyskac oddaj mu 35 zl elo ..

LOL:

30 LVL

BRAZ I :<

Opublikowano

Sam mail nie wystarczy, jednak jeśli posiadasz garść innych ważnych informacji nt. konta (pierwszy zakup za rp, pierwsze postacie kupione na tym koncie, etc.) to możesz to konto odzyskać ukraść poprzez kontakt z supportem gry.

Opublikowano

Właśnie teraz mi się wydaje, że już e-mail wystarczy, bo jest na stronie lola:

• system weryfikacji maili – wszelkie nowe rejestracje oraz zmiany dotyczące kont będą musiały być powiązane z rozpoznawalnym adresem e-mail (będziemy także wymagać od wszystkich graczy, by podali swój autentyczny adres e-mail).
  • dwustopniową weryfikację: wszelkie zmiany dotyczące adresu e-mail lub hasła powiązanego z kontem będą wymagały weryfikacji za pośrednictwem maila lub SMSa.
    A wiec możliwe, że bedziesz mogl znajac e-mail odzyskac konto, a jak nie to napisac do supportu

Jak on już nie gra na tym koncie to watpie aby zauwazyl, ze ktos odzyskal swoje konto i wiedzial ze to on :)
Opublikowano

Gdybym miał cię pod ręką to byś w pape dostał za takie coś . Jeżeli komuś sprzedajesz to go później nie okradaj...

graphic.png

Opublikowano

@2up, ale teraz to będzie traktowane nie jako odzyskanie ale jako kradzież, gdyż gość zapłacił za te konto a ty byś odzyskał te konto a gość by stracił dostęp co oznaczałoby że go oszukałeś i okradłeś.

Opublikowano

35 zł to nie kradzież lecz wykroczenie. Można odzyskać konto musisz tylko posiadać dużo informacji na temat konta.

56301179150489007146.png

Opublikowano

Może wystąpić o spór transakcyjny, jeżeli tam sobie nie wyjaśnicie sytuacji w grę wejdzie administracja allegro, a jesteś chyba na tyle inteligentny że wiesz co będzie dalej.

klockilego.png
nick EUNE: the OSTR

Opublikowano

Pewnie jest na wakacjach.. Odpierdol sie od niego i zycze ci zebys dostal bana na allegro Enjoy

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Gdyby nie regulamin forum, założę się, że w tym momencie poszłaby na Ciebie ogromna masa bluzgów. Chłopie - złamałeś regulamin sprzedając konto i jeszcze chcesz złamać prawo dla 35 złotych ? Wiem po sobie, że za durne 35 złotych zgłosiłbym Cię na policję. Dlaczego ? Bo mam twoje dane. Odradzam ci takich numerów.

klockilego.png
nick EUNE: the OSTR

Opublikowano

Jezu, ja oszukałem na allegro, i typ nie miał pretensji że mu je "zabrałem" bo miał już 3 inne... za kw. 49zł ok.

odzyskałem podając 1-szy email i kupowanie rp za smsa w początku 2012 :)

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

@up

ale wiesz ze jak trafisz na jakiegos zioma i zrobisz mu wala to twoje hobby slag trafi ..? bo bez glowy raczej informatykiem nie zostaniesz ;d

LOL:

30 LVL

BRAZ I :<

Opublikowano

Bez problemu odzyskasz przez support. I żeby móc złożyć jakieś doniesienie na policje czy coś to musiałby mieć dowody, że to ty ukradłeś. Zbierz informacje, napisz do supportu i ciesz się kontem.

Gdyby nie regulamin forum, założę się, że w tym momencie poszłaby na Ciebie ogromna masa bluzgów. Chłopie - złamałeś regulamin sprzedając konto i jeszcze chcesz złamać prawo dla 35 złotych ? Wiem po sobie, że za durne 35 złotych zgłosiłbym Cię na policję. Dlaczego ? Bo mam twoje dane. Odradzam ci takich numerów.

Zgłaszaj. Kradzież jest od 250 zł wzwyż. Kontem za 35 zł nawet się nie zajmą. Do tego wchodzi regulamin lol'a - konto należy do riotu.

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

Mogę dostać warna za to co teraz napisze.

Widzicie ludzie! Mimo tego, że to forum ma bardzo słabą administrację to i tak potrafimy naprowadzić kogoś na dobrą stronę mocy!!! Serdecznie gratuluję "pozytywnego Hejtu" użytkownikom :

- Klocki_lego

- renzrul78lk

- Jeesup

- MaJki23

- WalecznyKOX

Macie + w moim serduszku za dobry uczynek .

Diss_Stream.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...