Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze z wczoraj:

Jak ochronić cuboid przed stawianiem bloków nie blokując jednocześnie możliwości ich kopania? Przypominam - mam pole trzciny. Dolny blok jest chroniony - gracz nie może tu ani kopać ani stawiać. Górne 2 bloki maja być dostępne do zbierania trzciny ale tak, by gracz po jej zebraniu nic w to miejsce nie mógł postawić?

Drugie

Czy jest plugin pozwalający na pobieranie kasy za komendę - np. kto wpisze /spawn zapłaci za to 100$ (komenda ma zadziałać)?

Opublikowano

Do 1 jeśli chcesz żeby nie niszczyli ci terenu to zaznaczasz teren piszesz //expand 10 10 up a potem /rg define [nazwa cuba] [swoj nick]

oDYVDfv.gif
Opublikowano

I znowu zupełnie nie o to mi chodziło :(

- Jest trzcina cukrowa, wysoka na 3 bloki - jak to wyrośnięta trzcina.

- Najniższy blok jest objęty cuboidem z flagą BUILD DENY - tu nikt nie może nic zrobić, i tak miało być, bo to część, z której ma stale odrastać.

- Górne dwa bloki gracze mają sobie ścinać. Tu więc jest DRUGI CUBOID z flagą BUILD ALLOW

- Przychodzi cwaniaczek, ścina górne dwa bloki (wolno mu) i stawia w ich miejsce Dirt, Stone czy co tam chce. I trzcina już nie ma gdzie odrosnąć. I WŁAŚNIE PRZED TYM CHCĘ SIĘ ZABEZPIECZYĆ!!!

No i nadal czekam na odpowiedź. Na drugie pytanie również.

Opublikowano

to chyba dajesz flagę Construct deny (czy jakoś tak)

Co do 2 to jest to do ustawienia w configu Essentialsa poszukaj a znajdziesz ;)

ein8.png

1378238828-U336505.png

Opublikowano

nadal nierozwiązane:

- Jest trzcina cukrowa, wysoka na 3 bloki - jak to wyrośnięta trzcina.

- Najniższy blok jest objęty cuboidem z flagą BUILD DENY - tu nikt nie może nic zrobić, i tak miało być, bo to część, z której ma stale odrastać.

- Górne dwa bloki gracze mają sobie ścinać. Tu więc jest DRUGI CUBOID z flagą BUILD ALLOW

- Przychodzi cwaniaczek, ścina górne dwa bloki (wolno mu) i stawia w ich miejsce Dirt, Stone czy co tam chce. I trzcina już nie ma gdzie odrosnąć. I WŁAŚNIE PRZED TYM CHCĘ SIĘ ZABEZPIECZYĆ!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...