Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] iphone vs sony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo ! Aktualnie jestem posiadaczem Sony xperii P i zastanawiam się nad wymianą za Iphone 4S . Patrząc na porównywarke telefonów Soniacz wypada lepiej ale może wy myślice inaczej czekam na wasze zdanie i rade :D ! Pozdówki

Opublikowano

PROSZĘ! Nie porównuj iphona z innymi telefonami porównywarką, to samo się tyczy mac'ow. To że mac ma 4GB ramu a jakis PC 8GB nie znaczy ze mac będzie słabiej działać.

Ja bym nigdy nie wybrał innego telefonu niż iphone, i jestem z niego zadowolony. Przede wszystkim estetyka. On jest ładny. Nie ma jakiś jajowatych kształtów, lub po 300 guzików z każdej strony.Jest po prostu estetyczny. Wykonanie mocne i solidne. iOS też dobrze wykonany, ogólnie pod względem technicznym jest dobrze wykonany. I ten ekran....

Więcej nic nie będę pisał, i tak już będzie hejt na mnie za to.... Nie da się tak łatwo napisać w czym iphone jest lepszy od innych telefonów. Jak toś kto kiedyś miał iphona i ma go nadal wie co to znaczy.

Opublikowano

Ja na twoim miejscu bym go wymienił. Sam chcę od niedawna zakupić iPhona lecz nie 4s a 5. Mój znajmy ma 4s i jest bardzo zadowolony.

Opublikowano

Dokładnie, porównywanie iOS do androida na jakiejś tam stronie jest śmieszne. Powszechnie wiadome jest, że iPhone są wydajniejsze od androidów, lecz na porównywarce będzie co innego bo np. 4S ma 2 rdzenie a SGS3 ma 4 rdzenie. Co do tego który jest ładniejszy, estetyczniejszy to nie ma co dyskutować, każdy ma różne gusta. Według mnie iPhone 4S jest o wiele lepszy od Xperii P.

Opublikowano

Jeżeli podoba ci się iPhone to możesz się zamienić, lecz licz się z tym że w sklepie appla większość rzeczy jest płatna a piratów nie instaluje się tak prosto jak na andku. @3up Chłopie mac kosztuje 12k wiesz jakiego za to idzie złożyć kompa. @up iPhone nie jest bardziej wydajny od androidów bo to nie zależy od systemu tylko specyfikacji. iOS jest bardziej ubogi w funkcje od androida i lepiej zoptymalizowany przez co płynniej działa.

2vnrryq.png

Pamiętaj o naciśnięciu przycisku lubię to kiedy ktoś ci pomoże! ;D

2974969666.png

Opublikowano

Zależy czy chcesz platformę na która jest masa przeróżnych aplikacji, gier itp. Czy coś co pięknie wygląda ale jak chodź raz upadnie rozsypie się na kawałeczki. Ja osobiście jakbym miał wybierać to Sony, ale z wyglądu iPhone zawsze mnie ciągnął do firmy apple :P.

Opublikowano

iPhony są o wiele wydajniejsze od androidów, tylko ze to są telefony dla bogatych ludzi, na poczatek musisz zaplacic kosmiczna kwote za telefon a potem za prawie kazda aplikacje. Piratow tak latwo nie zainstalujesz jak na andku a moze wcale :) Jak chcesz cos szybko dzialajacego to lepiej wez lumie 920 a jak jestes taki bogaty ze chcesz kupic iphone to lumie 1020.

Opublikowano

iPhony są o wiele wydajniejsze od androidów, tylko ze to są telefony dla bogatych ludzi, na poczatek musisz zaplacic kosmiczna kwote za telefon a potem za prawie kazda aplikacje. Piratow tak latwo nie zainstalujesz jak na andku a moze wcale :) Jak chcesz cos szybko dzialajacego to lepiej wez lumie 920 a jak jestes taki bogaty ze chcesz kupic iphone to lumie 1020.

nie wypowiadaj sie na temat apek, nie wiesz bo nie uzywales bo nie masz bo Cie nie stać.

w tym wypadku Xperia P to gówno przy iPhonie... sony może umie robić komputerki vaio czy tam telewizory ale telefony to juz nie........ jedyny telefon wart uwagi to Xperia Z, reszta to gunwa..... bierz tego iPhone'a 4s zamiast Xperii P i nie czytaj tutaj hejtów biednych dzieci iphone to gowno ! ! ! przeciez nie podkręcisz go jak zalosnego telefoniku za 800 zl i nie bedziesz smigal w angry birdsy przy max fps jak to oni robią ! ! !

nie ma problemu ze zrobieniem jailbreak'a na jakiegokolwiek softa w iphonie, co prawda fakt, większosc fajnych gier jest za dolary... ale jailbreak i te sprawy i masz praktycznie wszystko za free... tracisz tylko gwarancje ale unjailbreak jest 100 razy szybszy i łatwiejszy od unroota ;] lumia 1020 to pewnie tez gówno, ogolnie jak patrze na fanpejdz nokii poland to co dodadzą post to jakis ból dupy użytkownika gówienka windows phone ponizej 8.0 ze nie ma aktualizacji czy wsparcia czy nowych apek, he :F dają dupy......

a przypominam że za okolo 2 tygodnie wychodzi iOS 7 (dla mnie wyglada kosmicznie) ale sproboje.... wiec wasz android czy windows phone znowu dostanie mocno po dupie ];

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Moj brat ma iPhone 5 więc moge sie nim bawic ile chce wiec nie wypowiadaj sie na ten temat dzieciaku ;) Myślisz ze masz iPhone i jestes lepszy i madrzejszy od wszystkich lol. Logika typowych gimbusów. Wg. mnie to aplikacje są po prostu za drogie a na Andka wszystko można wgrać za darmo, szybko latwo i wygodnie więc wole androida tylko musi być dobra specyfikacja żeby plynnie chodzil....

Opublikowano

Moj brat ma iPhone 5 więc moge sie nim bawic ile chce wiec nie wypowiadaj sie na ten temat dzieciaku ;) Myślisz ze masz iPhone i jestes lepszy i madrzejszy od wszystkich lol. Logika typowych gimbusów. Wg. mnie to aplikacje są po prostu za drogie a na Andka wszystko można wgrać za darmo, szybko latwo i wygodnie więc wole androida tylko musi być dobra specyfikacja żeby plynnie chodzil....

nie jestem gimblem jakims 8), na iOS'a tez mozna wgrac wszystko za darmo, jailbreak jest prostszy od roota, a potem to już z górki, wiele tweaków i mozna nawet miec skróty do wifi itd w pasku powiadomien

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...