Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mainowanie - Kogo wybrać?

MamFarta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko!

Mam do was, pytanie. Nie mogę się zdecydować jakiego champa mam wybrać jako main champa, kogo mam najlepiej wybrać, kto się najlepiej sprawdza w aktualnej mecie. Jestem w Silver I , za nie długo gold, a ja nie mam main championa.

Zastanawiałem się nad Vi, Mam nią 50% winów na rankedach, bardzo nią ogarniam, ale zastanawiam się czasem czemu nią gram skoro mój team nie umie wykorzystać jej potencjału. Przykładowo, inicjuję walkę drużynową, wbijam się z ulta na ap/ad carry, aktywuję Solari na cały nasz team, a mój team zamiast bić tego przykładowego nafeedowanego adc bije junglera który ma feeda z asyst następnie apc a potem wchodzi na adc a ja deadam bo zostawili mnie samego.

Grałem też dużo Eve, 71.4% win ratio na rankach, nieźle się spisuje, lecz nie ma praktycznie żadnego cc.

Z ulta bardzo dużo bije obrażeń procentowych, tarcza taka że na przeciwnego adc można się spokojnie wbić jak cały przeciwny team obejmie, maseczka jeszcze zada procentowe obrażenia przy q/e i jest git. Lecz jest troszeczkę zbyt papierowa, nawet jak mam maseczkę i rylaia.

Kolejna sprawa to Amumu, niby fajnie, co tam że wolno czyści jungle, ale jak ktoś picknie lee na jungle to bardzo ciężko się gra.

Hecarim, gdy go kupiłem dość szybko go ogarnąłem, zagrałem rankeda 11/1/10 staty, ale jak gram np. teraz nim rankeda to mi mówią żebym złożył coś pod hp a nie leciał np. Spirita czy Iceborna, po prostu nie podoba mi się w nim to że musi załapać w early jakieś kille czy asysty bo w mid nie ruszy z itemami.

Posiadam także Zaca, perfekcyjnie nim nie gram, lecz sytuacja taka jak w Vi, team go kompletnie nie wykorzystuje (przynajmniej ja tak mam) , a bardzo fajnie mi się nim gra.

Jarvan Czwarty, dosyć fajny ale ostatnio odechciało mi się nim grać, lecz 77.8% win ratio jest. Gdy chcę go picnąć to albo mi ktoś go banuje albo wybiera w przeciwnym teamie jako first pick.

Kha'zix , na mida jest fajny ale na jungli jakoś mi się nie widzi.

Mam prawie wszystkich junglerów, a kogo wy polecacie?

Macie mój lolking:

http://www.lolking.net/summoner/eune/31258288#profile

Pozdrawiam MamFarta

Opublikowano

Według mnie z tych wymienionych postaci najlepszym wyborem będzie J4 .

Jest przydatny dla teamu ( dzięki swojej obszarowej klacie , także dzięki podrzutowi oraz traczy ) .

W early , ma dobre ganki , nie trudno nim wyczyścić jungle .

Dodam także że nie jest banowany na rankedach ( może czasami ) , w okolicach silver - gold , będzie to najlepszy main .

Opublikowano

Moze jakiegos ap/adc? Polecam wybrac jakiegos trudnego w ogarnieciu championa np oriane syndre zeda vayne. DLaczego tych? Bo nie beda ci sie nudzic za nim ogarniesz jak sie nimi dobrze gra.

u1lc.png
Opublikowano

@up

Mi chodzi głównie o junglę

@2up

Właśnie zastanawiam się na J4 muszę też nim przećwiczyć.

Czy na Jarvana opłaca kupywać Solari? I jeśli tak to supp też ma Solari kupywać czy jak to ma działać?

Opublikowano

widze że junglujesz głownie, ja obecnie kończe robić smurfa na east i od chyba 8lvl gram elise jungle, i uwierz na 8lvl już te jungle robiłem całą;) jednakże ostatni nerf troszke zabolał ją w early. jednak ganki ma op, anty tank, procentowe obrażenia. ja ją robie pod tanka kamien pod hp/maske/spiryt/warmog/randuin buty tez sytuacyjne ale nigdy na penetracje. srednio mam 4k hp resistow po 150 na głównym koncie jak jungluje to tylko nią 87%win jednak ja jestem pazerny na kille i ich nie oddaje. styl gry mam podobny do xj9 samemu sie nafeedować i potem niszczyć;) hecarim to moja druga postac ulubiona na jungle. naprawde szybka famra w 20min rzadko mam nim mniej niż 160minionow. gdzie innymi postaciami jest to ciezkie... hecarimem roamem zawsze zgarne komus cala fale na pałe;) tak jak xj9. jednak od siebie polecam elise... moj main, zobacz czy ci sie przyjmie. tylko nie rob jej bron boze w ap;) no chyba ze top offtank ap ,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ja wogle tej solari nie kupuje juz na nikogo... egida byla kozak ale solaria mi sie nie podoba z moich bildow wyeliminowalem ja na rzecz randuina/agela na ktorego nigdy nie mialem miejsca.

Opublikowano

j4 jest dobrym wyborem

strasznie mocne cc (nienawidzę)

u mnie również w silv 1 to ban 100% jeśli jestem 1

ponadto polecam zeda - sam go mainuje i mimo że lepszy jest na midzie to nawet od czasu do czasu pyknę w jungli

Opublikowano

pograj elise, jungle robi dość szybko, pajak nie ciagnie many, sustain dosc dobry spirit go wzmacnia. kiedys robilem kamien na wampiryzm ale zrezygnowałem, sama z siebie bardzo szybko sie regeneruje. zrobienie z nia 1stblooda na 3lvl to banał ja nia jungluje blue red gank potem reszta jungli. e zostawiam na dogonienie typa po fleshu czestu divuje na 3lvl robie fb i fleshem znikam od turreta. grunt nauczyc sie stunem trafic mnie rzadko sie nie udaje ale duzo ahri grałem to i graby blitza rzadko nie wpadaja... jak juz tym trafisz to na 3lvl bez teamu gnieciesz praktycznie kazdego w wymianie. e stun w na jape q na dmg szybki pajak w i q naraz i lezy, jak sie buntuje fleshem to z e dojezdzasz potem q i lezy ;) polecam. ale teraz trzeba bardziej tankowac kiedys dawalem rylaie albo zonie jednak odebrano jej 20 armora i resista na pajaku co zabolalo i znieniło mój sposób grania nią. aczkolwiek build to juz indywidualna kwestia

Opublikowano

Moze jakiegos ap/adc? Polecam wybrac jakiegos trudnego w ogarnieciu championa np oriane syndre zeda vayne. DLaczego tych? Bo nie beda ci sie nudzic za nim ogarniesz jak sie nimi dobrze gra.

Żaden champ nie jest trudny do ogarnięcia -_- A na pewno nie Vayne lol?

@Top Może Volibear albo Xin? Duży basowy dmg plus dość wytrzymali sami w sobie, dobre ganki, po 2/3 ccki, i ten i ten na 1 vs 1 dobrze się sprawuje

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Teoretycznie ciężko powiedzieć jaki ma być Twój main, bo to Twój main, Ty wiesz czym Ci się dobrze gra. Ja mainuje nidalke, kolega vayne, a inny kolega j4.

Uwzględnij to na jakiej pozycji grasz najlepiej (dla mnie to jest mid, więc wybrałem nide), czy wolisz DOT czy burst, czy też może dużo cc, tankowość, dmg, dps... Czy wolisz być stankowanym klocem, czy może mobilnym papierem, pomyśl co najbardziej pasuje do Twojego stylu gry i czym najlepiej grasz na rankedach i wyjdzie Ci Twój main :3

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Lee nie, slabnie w late,

Na jungle, polecam Hecarima, banowany ale nie zawsze

Dobra też jest elise, super ganki.

J4 jest moim mainem, ale do niego to najlepiej wziasc cos takiego jak Orianna, ktora da Ci E, wpadniesz ultem ona Q W R i po kolesiach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...