Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pomysł na serwer - dobry ?

ArtiXD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam serwer Rpg. Ma on na razie 200 slotów i jest postawiony na mocnej maszynie. Chciałbym go rozwinąć, ale bez pomocy nie damy sobie rady. Tak miałby wyglądać serwer

Świat składa się z kilku domyślnych królestw. Każde by się w czymś specjalizowało: jedno w rolnictwie, inne w górnictwie itp. Każde królestwo ma swoją stolicę, miasta, wioski. Będą również kopalnie, twierdze, i inne tego typu budynki. Odległości pomiędzy miastami będą spore i najlepiej będzie zaopatrzyć się w konia, gdyż na serwerze nie będzie warpów. Jednak podróż nie będzie nudna ani łatwa. W lasach czychają bandyci i inne niebezpieczeństwa. Jednak będzie można znaleźć nie jeden skarb.

W królestwie będzie dużo zadań. Za jedne dostaniemy pieniądze, za inne możemy awansować. Będzie można zostać burmistrzem miasta, generałem armii lub nawet marszałkiem królestwa. Musisz być silny by się utrzymać na stołku. Jeśli będziesz znany i będziesz miał potrzebne rzeczy, możesz założyć miasto, z czasem nawet królestwo. Oczywiście na początku nie będziesz miał prawie nic, musisz na wszystko zapracować.

Pomiędzy królestwami będą toczyć się wojny. Może właśnie ty zdecydujesz o jej przebiegu. Za zasługi możesz zostać awansowany na wyższy stopień.

Co o tym sądzicie ?

Dostałem już trochę propozycji, więc dałem wzór podania, gdyż nie chce mi się za każdym razem zadawać tych samych pytań.

Budowniczy

Opis Buduje miasta, wioski i inne budowle

Liczba miejsc 2/7-8

Liczba zgłoszeń 11

Ile czasu tyg. musi przebywać na serwerze: 5h tyg.

Jak powinno wyglądać zgłoszenie:

- budowanie w średniowiecznym stylu (tak/nie)

- ocena swoich budowli (1/10)

- ocena znajomości komend world edit (1/10)

- posiadasz skype (tak/nie)

Programista:

Opis Tworzy pluginy lub skrypty

Liczba miejsc 0/3

Liczba zgłoszeń 3

Ile czasu tyg. musi przebywać na serwerze: akurat on nie musi mieć jakiegoś minimum. Ważne, by pisał plugin lub skrypt

Jak powinno wyglądać zgłoszenie

- czy umiesz pisać pluginy lub skrypty (tak/nie)

- jakie zrobiłeś pluginy lub skrypty

Opublikowano

Radzę ci, abyś napisał to w dziale publikacje serwerów i oznaczył to jako zapowiedź. Powinieneś tam znaleźć ekipę :)

iug1.png

Opublikowano

@3up nie myślałem o tym. Było dużo aktualizacji do mc głównie właśnie pod rpg (np. Konie). Moja ekipa jest za tym by postawić na 1.6, mi też się to wydaje dobrym pomysłem

@up faktycznie może tam napisze. Potrzebuje programistów i budowniczych (2 już mam)

Opublikowano

myśle że ten serwer może wypalić zalezy jakie zamki i itp ale myśle że wszystko bedzie spoko jeżeli wypali serwer czekam na ip / mam w budowie mapke na rpg pro kulestwo

Opublikowano

Zapowiada się fajnie,Mogę się zgłosić na budowniczego,Mogę podesłać parę ss jeżeli chcesz posiadam b.Dużo komunikatorów ogarnięty itp,Jak coś pw podanie napisze co tam potrzeba. :0

Pomogłem? Jeżeli tak: Daj Like :*, Jeżeli nie: No cóż postaram się następnym razem :*

Opublikowano

Jest już trochę zgłoszeń na budowniczych, ale 1 na programistę. Może ktoś chętny ?

@up jeśli jesteś dobrym budowniczym, czekam. :)

Opublikowano

@ up sam to wymyśliłem. Dodatkowo to jest tylko pomysł w pigułce planuje tam dodać wiele ciekawych rzeczy.

Koło wieczora zaczne wybierać budowniczych.

Opublikowano

Ciekawy pomysł na serwer, ale czy wypali? Maszyna może być SUPER ale czy utrzyma w szachu wszystkie pluginy na ten serwer? Czy pomyślałeś o tym?

Opublikowano

@2 up właśnie szukam programistów, którzy umieją pisać dobre pluginy. Staram się też sam dobierać dobre pluginy, które nie kłócą się ze sobą.

Opublikowano

Dziękuje za tak pozytywne komentarze. Potrzebuję teraz bardzo osób, które umieją pisać skrypty lub pluginy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...