Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przeżyć na początku gry

olko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy taki temat był, a jak był to przepraszam... ale sądze że nie był więc takowy tworze

Prawdopodobnie wielu chce tu wejść po Cheaty... Ale ci którzy nie przyjdą tu po to docenią fakt, że taktyki które opisuje mogą im pomóc zwiększyć "skilla" podczas gry.

Zaczynamy

Anty Terrorysci

Ta grupa charakteryzuje sie walką tłumikami i ogniem bardziej taktycznym. Oto jakie plany tutaj prezentuje:

Tryb 1: Ofensywny

Taktyka pierwsza:

Dodatki:Famas+Pistolet startowy

To jest polecane dla tych lekko obcykanych. Wybieramy grupke (2-3 luda) i trzymamy sie blisko nich. kiedy tylko dochodzi do starcia trzymaj sie Osłon (grubych! Drzwi mogą być za lekkie) i wyskakuj tylko jak masz pewność że trafisz Heada lub twój przeciwnik ma mało HP. Polecam do tego Ogień seriami, a nie ciągły, nie ma potrzeby tłumika, chyba że zostaniesz w cieniu.

Taktyka druga:

Desert Eagle/Elite 7+Tarcza

To jest już dla Newbie (choć nie tylko). tarcza chroni przed pociskami więc można się mniej obawiać o odstrzelenie (Pamiętać o Flankach, godzinie 6 i o tym że na niebezpieczny grunt trzeba sie za tarczą chować!) Gdy widzimy wroga przykucamy i staramy sie przyjąć na tarcze większość pocisków. Kiedy on będzie przeładowywać, masz szanse! Odstrzel go! Pewność że wygrasz:68%

Taktyka trzecia:

Aug+Kevlar+Flash Bang

Bardzo trudne do opanowania na początku, ale warte swojej ceny. Osłony, osłony, osłony! pilnuj dalekich miejsc (często kogoś można odstrzelić). Gdy jesteś w sytuacji bez wyjścia trzymaj broń krótką i staraj sie przeżyć. a gdy idziesz bardziej na przód, wyrzuć Flasha (tylko sie, albo kumpli nie oślep)

Terrorysci

Oni sie skupiają bardziej na otwartej walce (widać brak tłumików) więc ich bronie są nieco mocniejsze (ale tylko lekko, jest dalej nałożony nacisk na Balans Między CT a T). Oto jak w skórze Tego złego dojść do zwycięstwa!

Ofensywa

Taktyka pierwsza:

Beretta x2 + dymny

wbrew pozorom proste. chowamy sie, wybieramy grupe i walczymy. by zmylić CT rzucamy w jedną ścieżke Granat Dymny (Lub HE, wywołuje większy huk, ale tamten widać, w sumie... rzucaj oba :D) i idziemy w drugą pamiętać o osłonach i zbieractwie. łatwo o wytracenie amunicji w tej grze

Taktyka druga:

Galil+Beretty

W sumie to samo co pierwsza taktyka u CT, z naciskiem na większą grupe. Jak czujecie sie pewni, że duży Bink wam nie straszny, możecie zamiast żydowskiego kałacha wybrać rosyjski :)

Taktyka trzecia:

Zbieractwo+Shotgun

To już dla Newbie na sterydach (tzn. mocniejszych od Newbie, ale słabszych od Casual) Wybieramy grupe, kupujemy tańszego szotgana (niedługo i tak go tracimy) i idziemy w bój. chowamy sie tak by nas nie widzieli Anty i czekamy na nieszczęśnika. Wtedy mu trach! 50 kulek śrutu w plecki/główke/brzuszek

Zabieramy jego rzeczy (o ile ma M4 i jakiś dobry pistolet) i potem gramy z Kochanym tłumikiem. Siedzimy w cieniu i czekamy na następne ofiary

W miare następnych kilku dni dodam jeszcze taktyki na Regularne zachowanie i Defensywe. Teraz jestem bardzo zmęczony i nie mam siły na myślenie. Ale myśle że to co tu napisałem wystarczy narazie dla kilku graczy :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Czego Ty uczysz? Grać innych na botach? Proszę Cie, tarcza? Gdzie na 90% serwerach wyrzucają za to ^ ^ Beretty? Słaby wybór, USP/Deagle. Shotgun dla newbie? Wątpię, trzeba potrafić obsługiwać się tym, także raczej nie dla początkujących, tyle z mojej strony.

Opublikowano

no hehe Ma to jakiś sens ? nawet to Nie jest prawdą ludzi w błąd wprowadzasz skąd , ześ to skopiował :D .

Nie warte uwagi.

Opublikowano

Czego Ty uczysz? Grać innych na botach? Proszę Cie, tarcza? Gdzie na 90% serwerach wyrzucają za to ^ ^ Beretty? Słaby wybór, USP/Deagle. Shotgun dla newbie? Wątpię, trzeba potrafić obsługiwać się tym, także raczej nie dla początkujących, tyle z mojej strony.

Nie zgadzam się. Z tarczą tylko raz zostałem wyrzucony, a gram tym Baaaaardzo często. Beretty? jak dla mnie kiedy opanujesz je są bardzo dobre.

USP/Deagle? chwila praktyki, przecież nie mówie, że wyskoczy z tym i będzie "łoił" innych 50:0. Shotgun? No dobra, sam go unikam, ale czasem nim gram u wudze że to bardzo dobra broń jak sie właśnie kampi.

Grać innych na botach...sam jestem Newbie :P gram dopiero dwa dni, a to co tu napisałem już diametralnie zmieniło moje staty (najlepsze to było 13 zabójstw na 13 śmierci) teraz one sie też wachają międzi 0 zabójstw a 10, ale to już jak mnie Lagnie, albo natrafie na kogoś, kto gra na tyle długo, by trafiać Head'y ze 100 metrów bez Aima

Opublikowano

Jak przeżyć na początku gry? ^^ Zabijać przeciwników, kampić, słuchać uważnie na słuchawkach czy ktoś nie idzie. Co do broni to te shotguny mają trochę mocny rozrzut więc średnio polecam. Poza tym jak nie trafimy z awp/tego pierwszego shotguna to na 90% mamy deada. Gram 10 lat w csa i nadal się właśnie dziwie, dlaczego ludzie blokują auto snajperki i tarcze. Przecież każdy powinien grać jak mu się podoba. Wiadomo, że cziterów należy banować ale za broń banować albo wgl broń banować w grze? Każdy ma swój styl gry i nie rozumiem pojęcia, że jak ktoś ma tarcze to od razu noob.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...