Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Spamowanie pluginu MineResetLite

OmniPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak mam problem z pluginem MineResetLite, własnie robie serwer Jail i jest narazie około 30-40 kopalni.Chciałbym aby zamiast tego spamu:

post-849335-0-55873200-1377036873_thumb.png

pokazała sie tylko 1 wiadomosc ze:

Kopalnie zostaly zresetowane (niekoniecznie po polsku)

Opublikowano

z czego ja wiem ten plugin nie ma takiej opcji ale tylko nie wiem komu przyjdzie do glowy robic tyle kopalni. To tak laguje serwer ze jesli masz serwer 40 slot to ten ram co masz na serwer na jeden slot nie wystarczy. Zrob z 4 kopalnie i bedzie git

Ból jest twoim przyjacielem, sprzymierzeńcem... Ból mówi, kiedy jesteś poważnie ranny... A wiesz, co jest w bólu najlepsze? Pokazuje, że nie jesteś jeszcze... MARTWY! ~ Kaneki Ken

Opublikowano
pokazała sie tylko 1 wiadomosc ze:
Kopalnie zostaly zresetowane (niekoniecznie po polsku)

Plugin nie ma takiej opcji, nie lepiej zrobić jedną dużą kopalnie i wymieszać te bloki żeby się trochę wysilili żeby znaleźć blok który potrzebują

Opublikowano

@up wlasnie mu to powiedzialem a o wymieszaniu sam by sie domyslil xD

nie robmy z pytajacych debili bo mozg swoj maja i wystarczy tylko wskazac droge.

Ból jest twoim przyjacielem, sprzymierzeńcem... Ból mówi, kiedy jesteś poważnie ranny... A wiesz, co jest w bólu najlepsze? Pokazuje, że nie jesteś jeszcze... MARTWY! ~ Kaneki Ken

Opublikowano

Ehh, chyba mnie nie zrozumileliscie to jest serwer Jail, i niemoże być na nim 1-2-3-4 kopalni bo to byłby zaledwie 2 sektory -_-'

A pozatym na 40 slotowy jedna osoba ?

Tam narazie jest 5 slotów 125mb/slot i niema lagów

Opublikowano

nie ma lagow bo nikt nie kopie a jak beda sie generowac bloki to serwer bedzie co chwila padac

Opublikowano

nie ma lagow bo nikt nie kopie a jak beda sie generowac bloki to serwer bedzie co chwila padac

Nie bedzie, było juz na serwie 5/5 i niebyło lagów a pozatym gdy wykpue pakiet np. 40 slotów to dostane jeszcze większą ilość ramu oraz dysk.

Liczba slotów: 40 Pamięć RAM: 5 000MB Przestrzeń dyskowa: 20GB

Opublikowano

ale po co tak marnowac ram skoro mozna zrbiobic pare kopalni, a skorobserwer ma 40 slot to poci 40 kopalni?

Opublikowano

moze? Co z tego ze serwer jail? Dajesz wooda stona, rudy ze stone i tam mozesz jakiegos dirta gravla i sanda. Prosze... Jest. Nawetu sheo bylo 7 kopalni na 250 slot a wiec o czym gadamy?

Opublikowano

Ale na serwerze są sektory w kazdym sektorze 2 kopalnie. I chodzi oto aby wydostać sie z wiezienia, a w każdym kolejnym sektorze inne kopalnie, więc niemoże być to poprostu mieszanka wielu bloków -_-'

Opublikowano

to nie rob serwa jail. Proste. Taki typ jaila robi sie na serwerownie jak craftsite. A jesli ci tak juz zalezy na jailu torob sektory a wkazdym inna kopalnia

Opublikowano

Robie serwer jail i będe go robił, ja tylko zadałem pytanie czy da się jakoś usunąć ten spam, więc jeżeli niewiesz jak to zrobic to sie nie wypowiadaj...

Pomoże ktoś, czy nieda się tego usunąć ?

Opublikowano

juz 2 osoby ci powiedzialy ze nie da sie.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

chlopie, 30? Z wiadomością nic nie zrobisz, nie da się , ale pomyśl sobie. 30?!?!. Wiem co to jest serwer Jail i nie robi to większej różnicy. Kiedyś grałem na 200 slotowym jailu i tam było max 15-20 kopalń i nikt nie spamował że za mało. Po prostu ustaw wysoko poprzeczkę - wysokie ceny za sektor, niskie za sprzedaż i nikt nie dojdzie do końca. Możesz też urozmaicić serwer o życie po więzieniu, taki RP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...