Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]FPS'y i Shaders'y

PaweLro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

R

E

K

L

A

M

A

Witam,
jak nagrywam mam około 100FPS na normalnym minecraft'cie
ale jak tylko wgram shadersy [tak wiem biorą dużo fps] to fps'ów mam 24 bez nagrywania a z nagrywaniem 12.

chciał bym się spytać czy jest jakiś program ktory nie żere fps'y [używam Fraps'a]
wiem że to chyba nie jest możliwe ale lepiej się spytam.
Móje Dane Techniczne:

Producent: Toshiba
Seria Satellite C850
Matryca 15,6" 1366x768
Ekran Błyszczący
Procesor Core i3 2328M 2,2
Wielkość dysku HDD 640GB
Pamięć RAM 4GB
Karta graficzna AMD Radeon HD 7610M
Napęd optyczny DVD-RW
System operacyjny Windows 8
Sieć bezprzewodowa WLAN b/g/n
Bluetooth Tak
Modem 3G Nie
HDMI tak
Waga 2,3 kg

oraz

DLA MOD'A:

Jeśli zły dział to proszę o przenieśienie oraz jeśli drogi modzie chcesz zamknąć temat to przynajmniej napisz dlaczego.

Opublikowano

Używaj programu Action! jest lepszy.

Zainstaluj OptiFine, zaktualizuj LWJGL, przypisz więcej ram'u na Minecraft'a. :)

surprise motherfucker

Opublikowano

Fraps nie jest najlepszym programem do nagrywania, Sprawia mało problemów, Ale jego wymagania przekraczają ludzkie możliwości, Ja polecam wykonać kilka zabiegów które powinny zwiększyć FPS'y, Po pierwsze instalacja optifine, I Wyłączenie nim zbędnych animacji które zżerają zasoby a nie są wymagane do komfortowej rozgrywki, Jeśli nagrywasz frapasem, Polecam defragmentacje dysku, Oczyszczenie rejestru, Oraz usunięcie plików tymczasowych. Może dużo to nie da ale zawsze coś. ;) Również bardzo dobrym sposobem na przyspieszenie gry oraz systemu jest wyłączenie animacji systemowych, Na czas grania polecam również wyłączyć zbędne procesy w menadzarze zadań typu - Skype, Przeglądarka internetowa itd. Gdyż te oto rzeczy zżerają najwięcej zasobów ;)

EDIT:

Sprawdź również czy nie przegrzewają się podzespoły przez np. kiepską wentylację ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Po pierwsze nie aktualizuj JWGL, wielki znawca PoSiak nie wie że wersja 1.6 je aktualizuje,

po drugie nie używaj tego ścierwa jakim jest Fraps, ja osobiście radzę zmienić na Bandicam, samo demo pozwala na nagrywanie 10 minut a nie 2 jak fraps, poza tym dostajesz dziesiątki presetów (youtube, 320p, słaby komputer itp. itd) i ustawień zarówno formatu pliku, jak i dźwięku ;) poza tym zżera połowę mniej fps z minecrafta.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...