Skocz do zawartości

Bloody galeria

TheBestiaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Siema. To moje początki graffiti... Pierwsze w życiu namalowane na kartce :D Nie oglądałem jakiś poradników, czcionek itp pełen spontan :) Powiedzcie co myślicie jak na 1 rysunek, co poprawić itp...

Link:

http://imageshack.us/photo/my-images/94/3vvm.png/

PS. Proszę o szczerość :) I tak wiem że słabe.... Teraz tak patrzę to szkoda gadać nawet ;/ Ale to początki :)

OK to teraz kolejny rysuneczek ;p co myślicie??

No to troszkę popracowałem, na yt popatrzyłem jak rysują i to mi wyszło :D To nie plagiat itp, nie widziałem takich liter tylko inne ale ja wykorzystałem kilka elementów ;p

http://imageshack.us/photo/my-images/836/jf9s.png/

Co myślicie??

Jak na pierwszą pracę tego typu ciekawie rozwiązałeś problem "gradientu" kolorów. : ) Niestety widać już na pierwszy rzut oka, że nie robiłeś tego pewną ręką, trochę nierówne, niezbyt pewne linie liter rzucają się w oczy. Literki trzęsą Ci się jak galareta ale to tylko kwestia praktyki i pewności w prowadzeniu flamastra/markera/ołówka. ; )

Postaraj się dużo trenować, w końcu wypracujesz sobie technikę i styl, który Ci najbardziej odpowiada! : )

Ars requirit totum hominem.

Hehe oby :) Mam całą masę cudownych pomysłów ( na prawdę ) tylko że 1. nie umiem rysować ( ledwo 3 z plastyki :D ) 2. nie mam pomysłu jak litery pisać ;p Gdybym umiał już litery to by coś ciekawego wyszło :)

No to troszkę popracowałem, na yt popatrzyłem jak rysują i to mi wyszło :D To nie plagiat itp, nie widziałem takich liter tylko inne ale ja wykorzystałem kilka elementów ;p

http://imageshack.us/photo/my-images/836/jf9s.png/

Co myślicie??

Moim zdaniem literki w 2 pracy są trochę zbyt ozdobne (niestety w dość chaotyczny sposóB) przez co całość sprawia wrażenie zbyt przerysowanego i mało czytelnego. Jest też parę niedociągnięć - jakieś krzywo postawione kreski, które starałeś się później poprawić, nierówno wypełnione kolorami litery - musisz postarać się pilnować takich szczegółów jeśli chcesz robić postępy. Przed zrobieniem pracy może naszkicuj ją sobie delikatnie ołówkiem, zaznacz elementy, które chcesz żeby były widoczne i wyraźne i jak chcesz prowadzić kolory. Może i zajmie Ci to więcej czasu ale efekt będzie zdecydowanie lepszy. Niestety w porównaniu do pierwszej pracy nie widać poprawy ale staraj się ćwiczyć dalej. Oglądaj tutoriale ale zwróć uwagę na to, żeby były profesjonalne. : )

Powodzenia. : )

Ars requirit totum hominem.

Dzięki :) Moim zdaniem o najlepiej wyszło :D I niewielki postęp jest :D Tylko tą pracę kredkami robiłem a nie flamastrami :) Dzięki za komenty :p A i chciałem żeby były ozdobne bo nie podoba mi się takie proste graffiti ale jak widać jeszcze dużo pracy przede mną ;p Proste czyli takie zwykłe :D Pomysły mam i to nie był najlepszy :) Muszę nauczyć się rysować czaszkę, kupić kilka ciemnych flamastrów i czerwony to może uda mi się zrobić coś co od dawna chciałem ;p tylko litery ;/ ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający forum Bloody galeria   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...