Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jaki internet polecacie tak około 15mb/s? Chodzi mi też o to żeby drogi nie był.

Edit

Jeszcze jak można to z telewizją.

Edit

I zmienne ip ma być.

Opublikowano

Multimedia.

Nie wiem tylko,o co chodziło z tym internetem 2,5mb/s,który masz za darmo. W jakim celu to napisałeś?

Z tego co widzę to nie mogę mieć tego w mojej miejscowości.

z UPC kup w miare tani i szybki wygodni .

WI-Fi mają od 60zł.

Opublikowano

Wszystko zależy od ulicy/dzielnicy/miasta gdzie mieszkasz. Ja bym brał UPC, jak nie masz to Vectra. Dlaczego chcesz bezprzewodowy ? Więcej przykładów nie mogę dać bo nie znam lokalizacji.

Opublikowano

Wszystko zależy od ulicy/dzielnicy/miasta gdzie mieszkasz. Ja bym brał UPC, jak nie masz to Vectra. Dlaczego chcesz bezprzewodowy ? Więcej przykładów nie mogę dać bo nie znam lokalizacji.

Chodzi mi o to żeby był na kabel i wifi.

Edit

Vectra niedostępna w mojej lokalizacji.

Opublikowano

Netia?

tylko że to sam internet(nie wiem czy mają Tv)

mam od nich 10mb, płacę mało+dali mi router Wi-Fi ze jest na cały dom :D

Opublikowano

Netia?

tylko że to sam internet(nie wiem czy mają Tv)

mam od nich 10mb, płacę mało+dali mi router Wi-Fi ze jest na cały dom :D

Nie mają TV. 50zł za 20mb to dużo nie jest, no ale jak mówiłem brak TV.

Opublikowano

Nie mają TV. 50zł za 20mb to dużo nie jest, no ale jak mówiłem brak TV.

Ja mam tak że mam netie Internet+telefon, a Tv mam Cyfrowy polsat

Bo Szczerze mówiąc trudno znaleźć żeby był internet+Tv żeby było w miare tanio i dobrze działało

Opublikowano

Chodzi mi o to żeby był na kabel i wifi.

Ale ty chcesz do domu mieć internet dostarczany drogą kablową czy bezprzewodową ?

Jeżeli kablową to weź pod uwagę żebyś dostał tylko modem, a router kupisz sobie sam. (chyba ze twój dostawca da ci router ale! osobno nie modem i router w jednym, bo to jak dla mnie lipa, ogólnie większość modeli ma słabe anteny i jeszcze chcą, żeby za to co miesiąc płacić.

"Chodzi mi o to żeby był na kabel i wifi. " Co to znaczy ? Internet do domu kablem, i w domu chcesz mieć bezprzewodowy internet ? Czy jak ?

Bo teraz pojęcie "wifi" jest dziwnie tłumaczone przez dostawców, np. w reklamach. Mówia wifi już tylko za 50zł i nic wiecej i człowiek musi sam się domyśleć co oni chcą powiedzieć i czy naprawdę twórcy reklam są tak tępi, że robią takie reklamy gdzie po prostu ośmieszają daną markę?

Opublikowano

Ale ty chcesz do domu mieć internet dostarczany drogą kablową czy bezprzewodową ?

Jeżeli kablową to weź pod uwagę żebyś dostał tylko modem, a router kupisz sobie sam. (chyba ze twój dostawca da ci router ale! osobno nie modem i router w jednym, bo to jak dla mnie lipa, ogólnie większość modeli ma słabe anteny i jeszcze chcą, żeby za to co miesiąc płacić.

"Chodzi mi o to żeby był na kabel i wifi. " Co to znaczy ? Internet do domu kablem, i w domu chcesz mieć bezprzewodowy internet ? Czy jak ?

Bo teraz pojęcie "wifi" jest dziwnie tłumaczone przez dostawców, np. w reklamach. Mówia wifi już tylko za 50zł i nic wiecej i człowiek musi sam się domyśleć co oni chcą powiedzieć i czy naprawdę twórcy reklam są tak tępi, że robią takie reklamy gdzie po prostu ośmieszają daną markę?

Chodzi mi o to, żeby mieć połączony kablem do komputera i laptop do wifi jednocześnie.

Opublikowano

Chodzi mi o to, żeby mieć połączony kablem do komputera i laptop do wifi jednocześnie.

to podlaczasz kabel do routera i go ustawiasz oni ci dadza jakis router (teraz wifi to standard) wiec nie widze w tym problemu

tak to multimedia i upc chyba oni jako jedyni nie maja problemow przy szybkim necie

rarafag

nlr

brony on

Opublikowano

to podlaczasz kabel do routera i go ustawiasz oni ci dadza jakis router (teraz wifi to standard) wiec nie widze w tym problemu

tak to multimedia i upc chyba oni jako jedyni nie maja problemow przy szybkim necie

No tak ale upc nie ma modemu wifi.

Opublikowano

Odpowiedz na resztę pytań. Jeżeli chcesz mieć tak: np. 1 laptopa na kablu, a drugiego laptopa bezprzewodowo musisz zrobić tak: podłączasz router do modemu kablem. Potem 1 laptopa łączysz kablem z routerem, w drugim laptopie ustawiasz funkcje bezprzewodowe. O to CI chodzi ? Czy o co ?

#EDIT: Pisałem o tych modemach wifi, niech ciebie interesuje sam modem, a router dokupisz lub jeżeli UPC da ci osobno modem i router.

Opublikowano

Odpowiedz na resztę pytań. Jeżeli chcesz mieć tak: np. 1 laptopa na kablu, a drugiego laptopa bezprzewodowo musisz zrobić tak: podłączasz router do modemu kablem. Potem 1 laptopa łączysz kablem z routerem, w drugim laptopie ustawiasz funkcje bezprzewodowe. O to CI chodzi ? Czy o co ?

#EDIT: Pisałem o tych modemach wifi, niech ciebie interesuje sam modem, a router dokupisz lub jeżeli UPC da ci osobno modem i router.

Mam teraz tak, że mam router, do niego podłączony komputer, i jeszcze chyba max. 4 laptopy do wifi (mam jednego laptopa), i chcę żeby tak było.

Opublikowano

to kupujesz byle jaki router i go ustawiasz potem internet danego dostawcy oni ci dadzą dane jakie trzeba wpisac podczas konfiguracji routera

wifi i router to najmniejszy problem

@down warn inc ^^

rarafag

nlr

brony on

Opublikowano

To kupujesz sam router nie są aż takie drogie.

Nawet jakąś używkę...

eh, za późno ;x

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Mogę Ci odradzić definitywnie NEOstrade. Sam mam i co 2 tygodnie mają jakieś problemy techniczne i nawet słowa przepraszam się nie usłyszy.

Opublikowano

Mogę Ci odradzić definitywnie NEOstrade. Sam mam i co 2 tygodnie mają jakieś problemy techniczne i nawet słowa przepraszam się nie usłyszy.

Mam liveboxa, a to chyba coś związanego z neostradą. Tak jak już mówiłem, netia mi podchodzi, muszę dokładnie to ogarnąć czy haczyków nie ma.

Opublikowano

ref

Wybaczcie że po takim czasie, ale czy netia ma zmienne ip?

Tak ma , do tego dostajesz router i jak go zrestarujesz to bd miał nowe ip.

Opublikowano

Tak ma , do tego dostajesz router i jak go zrestarujesz to bd miał nowe ip.

To dobrze, bo teraz mam zmienne i jestem przyzwyczajony. A ten router to wiem, czytałem. Dobra temat zamykam żeby spamu nie było.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...