Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Nowy komputer a Shadery

ThePatrol258

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W ostatnim czasie postanowiłem zainwestować w trochę lepszy pecet:

Procesor: Core i5 - 3470 (4x3,2 GHz)

RAM: 8 GB

Grafika: GeForce GTX 550Ti (1 GB GDDR5 - 192bit)

Zasilacz: Tacens Valeo III 600W

I tu pytanie do was, czy na tym sprzęcie dam radę skorzystać z GLSL Shaders Mod ?

Było też fajnie jeśli byście napisali przy jakim Render Distance zalecacie grać.

Z góry dziękuje za odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki że jako jedyny się odezwałeś. Z OC teżdobry pomysł i chyba skorzystam bo zawsze dodatkowe GHz są spoko. Jeszcze jedno pytanie, czy optifine do tego potrzebny ?

Opublikowano

Dzięki że jako jedyny się odezwałeś. Z OC teżdobry pomysł i chyba skorzystam bo zawsze dodatkowe GHz są spoko. Jeszcze jedno pytanie, czy optifine do tego potrzebny ?

Emm przyda się optifine gdyby było za mało fpsow a co do pceta to procesor i5 z 8gb ram to jakos nie pasuje lepiej i7

5vwxw5.png

Opublikowano

Komputer nie najlepszy, mozna bylo by dac pewniejszy zasilacz i dobrą kartę graficzną, bo ta 550ti to padaka.

Z każdą grą twoj pc sobie poradzi, raz w niskich raz w średnich detalach, jednakże w MC powinno byc 100fps na shaderach.

@Up L3siak co ty pierdzielisz za głupoty? Co to za ograniczenia że do 8gb ramu trzeba mieć i7? I7 jest nie opłacalne bo za drogie to po 1, a po drugie nawet i5 sb dają radę w każdej grze i koszą...

wiec po co i7? jak masz takie posty pisac to wyjdz z forum nie irytuj mnie..

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Shadery podziałają, ale działają tylko z Optifine. A zalecany Render Distance to Normal +16.

Administratorzy lub moderatorzy, proszę nie dawajcie mi ostrzeżenia!

Opublikowano

Dzięki, @Nikodem2212 - nie zgodzę się z tobą.

Battlefield 3 śmiga na Ultra i 1920x1080 i jest 50-70 fps. Tak samo z MoH:Warfighter

Crysis 3 na najwyższych przy 40 fps.... Grafika jest dobra, i po za tym tania. Po co kupować jakiegoś GTX 680 lub 780. Nie potrzebne mi jest 80+ i 100+ fps w grach..

Opublikowano

Pociągnie ci spokojnie shadery ale graj na maks. normal render distance

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...