Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co wybrać?

MeGaFoRmAt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Chciałbym kupić procesor tylko nie wiem jaki, który będzie lepszy procesor do nagrywania i programów ?

Intel Core i5 3570K czy Intel Core i7 3770K ?

600 postów | Codziennie krytykuje jeden serwer | Zawsze staram się pomóc | Masz problem? Pisz!

Opublikowano

Powiem Tak.

Jeżeli nie masz co robić z pieniędzmi to weź i7 lecz i5 w zupełności wystarczy ;)

Jednakże ja polecam ci i5 Taniej wyjdzie, a różnicy znów nie będzie takiej dużej ;)

Chcesz coś ode mnie? Oznacz mnie w poście, a szybciej to zobaczę!

Opublikowano

i7 oczywiście lepsze, ale droższe.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

i5 starcza spokojnie, aczkolwiek zależy z czego chcesz nagrywać :P

Składam komputer, mam 16GB RAM, Karta Graficzna Sapphire Radeon HD 7990 itp . Nagrywać chce z różnych gier ; D

600 postów | Codziennie krytykuje jeden serwer | Zawsze staram się pomóc | Masz problem? Pisz!

Opublikowano

Oba będą dobre, ale tak jak mówią koledzy szybszy będzie 3770k. Musisz przemyśleć czy budżet pozwoli Ci go kupić, czy nie lepiej zainwestować np. w więcej pamięci RAM itp..

16GB RAM chyba wystarczy c: , chodzi mi bardziej o procesor. Kartę graficzną i Ram już mam.

Opublikowano

Bierz i7 a 16 gb Ramu w zupełności wystarczy. A podaj jeszcze płytę główną i zasilacz :)

Jeszcze nie zakupiłem :>

Opublikowano

Zdecydowałem się i kupuję proscesor i7 3960X. (Dla Ciekawych kosztuje 4300zł)

i

//zamykam

Opublikowano

Muszę z przykrością stwierdzić, że I7-3960X (wnioskuje to na podstawie mojego 3970X, który jest niemalże identyczny wydajnościowo) jest nieopłacalny. Różnica w wydajności od 3930K jest niewielka (sam go kiedyś miałem), a różnica w cenie jest ogromna. Rób jak chcesz.

Zapewne każdy kto ma na tyle wiedzy komputerowej, żeby Ci pomagać wie ile kosztuje 3960X. Nie musisz się chwalić

Opublikowano

Muszę z przykrością stwierdzić, że I7-3960X (wnioskuje to na podstawie mojego 3970X, który jest niemalże identyczny wydajnościowo) jest nieopłacalny. Różnica w wydajności od 3930K jest niewielka (sam go kiedyś miałem), a różnica w cenie jest ogromna. Rób jak chcesz.

Zapewne każdy kto ma na tyle wiedzy komputerowej, żeby Ci pomagać wie ile kosztuje 3960X. Nie musisz się chwalić

Hmm...

Opublikowano

Ten też się nie opłaca; nawet bardziej -.-. Umiesz czytać?

@edit: Na Twoim miejscu poczekałbym do premiery Ivy Bridge-E :)

Opublikowano

Ten też się nie opłaca; nawet bardziej -.-. Umiesz czytać?

Jestem od 5:00 na nogach więc mi trochę się popieprzyło. To jaki lepiej kupić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...