JestemPolakiem Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 hej, jestem po małej przerwie z AutoIT i chciałbym zrobić spam bota v 3 (zrobiłem 2 inne lecz ten chce na hotkeya, a nie na liczbę wysyłanych wiadomości) mój kod z wersji 2 #include <GUIConstantsEx.au3> #Region ### START Koda GUI section ### Form= $Form1 = GUICreate("SpamBot by Michal", 394, 133, 289, 368) $spam = GUICtrlCreateButton("Start SpamBot", 16, 8, 129, 49) $Input1 = GUICtrlCreateInput("Co ma spamować", 8, 64, 369, 21) $ile_wiadomosci_ma_wyslac = GUICtrlCreateInput("Ile wiadomości ma wysłać", 8, 96, 369, 21) $Wylacz = GUICtrlCreateButton("Wylacz", 160, 8, 129, 49) $Label1 = GUICtrlCreateLabel("SpamBot by Michal", 296, 8, 91, 17) GUISetState(@SW_SHOW) #EndRegion ### END Koda GUI section ### While 1 $nMsg = GUIGetMsg() Switch $nMsg Case $GUI_EVENT_CLOSE Exit Case $spam sleep(100) GUISetstate(@SW_MINIMIZE) for $i = 1 to GUiCtrlRead($ile_wiadomosci_ma_wyslac) step +1 send(guictrlread($input1)) Send (""& "{Enter}") sleep(35) next Case $Wylacz Exit EndSwitch WEnd i próbowałem takiego rozwiązania lecz są błędy : #include <GUIConstantsEx.au3> #Region ### START Koda GUI section ### Form= $Form1 = GUICreate("SpamBot by Michal", 394, 133, 289, 368) $spam = GUICtrlCreateButton("Start SpamBot", 16, 8, 129, 49) $Input1 = GUICtrlCreateInput("Co ma spamować", 8, 64, 369, 21) $ile_wiadomosci_ma_wyslac = GUICtrlCreateInput("Ile wiadomości ma wysłać", 8, 96, 369, 21) $Wylacz = GUICtrlCreateButton("Wylacz", 160, 8, 129, 49) $Label1 = GUICtrlCreateLabel("SpamBot by Michal", 296, 8, 91, 17) GUISetState(@SW_SHOW) #EndRegion ### END Koda GUI section ### While 1 $nMsg = GUIGetMsg() Switch $nMsg Case $GUI_EVENT_CLOSE Exit Case $spam HotKeySet ("f2","spam") Case $Wylacz Exit EndSwitch WEnd Func spam () sleep(500) GUISetstate(@SW_MINIMIZE) for $i = 1 to GUiCtrlRead($ile_wiadomosci_ma_wyslac) step +1 send(guictrlread($input1)) Send (""& "{Enter}") sleep(35) next endfunc @edit dopiero zaczynam przygodę z autoit więc prosze, nie hejtujcie mnie, że nie umiem ustawić na hotkeya. @edit2 chodzi mi bardziej o nakierowanie, co poprawić itd. by NovusOrdo It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix_PL Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 co robi ten next w funkcji spam() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JestemPolakiem Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 niechcący usunąłem for, sec zaraz poprawię :P @edit poprawione. lecz nadal gdy kliknę f2 nic się nie dzieje. by NovusOrdo It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C.J Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 #include <GUIConstantsEx.au3> HotKeySet ("{F2}","spam") $Form1 = GUICreate("SpamBot by Michal", 394, 133, 289, 368) $spam = GUICtrlCreateButton("Start SpamBot", 16, 8, 129, 49) $Input1 = GUICtrlCreateInput("Co ma spamować", 8, 64, 369, 21) $ile_wiadomosci_ma_wyslac = GUICtrlCreateInput("Ile wiadomości ma wysłać", 8, 96, 369, 21) $Wylacz = GUICtrlCreateButton("Wylacz", 160, 8, 129, 49) $Label1 = GUICtrlCreateLabel("SpamBot by Michal", 296, 8, 91, 17) GUISetState(@SW_SHOW) While 1 $nMsg = GUIGetMsg() Switch $nMsg Case $GUI_EVENT_CLOSE Exit Case $spam spam() Case $Wylacz Exit EndSwitch WEnd Func spam () sleep(500) GUISetstate(@SW_MINIMIZE) for $i = 1 to GUiCtrlRead($ile_wiadomosci_ma_wyslac) step +1 send(guictrlread($input1)) Send (""& "{Enter}") ;tu do końca nie wiem, co bot ma kliknąć.. ma wpisać ten znaczek i klikać enter? sleep(35) next endfunc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JestemPolakiem Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 ehh, zapomniałem, że hotkey ma być pierw ustawiony a później wpisywać ;P @up dzięki, mniej i więcej o coś takiego chodziło, teraz sam spróbuję zrobić włączanie i wyłączanie na f2, temat można cls. a w tym co nie wiesz o co chodzi to o to, że ma wciskać enter. a & oddziela by NovusOrdo It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.