Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Dedykowany [Ubuntu]

hubson4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

JA sie NIE PYTALEM GDZIE ZAPYTAC tylko JAK TO ZROBIC zrozumiales ?

to ty powinienes sie tam zapytac u odpowiedziec TU

Jesteś doświadczonym graczem ? Weź daj -

old_school.jpg

Opublikowano

@up nie obrażaj innych ok ? bo gdyby nie to forum ty byś nawet o plikach nie słyszał ... jak taki mądry to proszę sam znajdź ;] to co ja ci podałem powinno ci starczyć ..

Opublikowano

na windows serwer 2003 nie da sie postawic na virtual pc ;] po wlaczeniu gdy sie laduje zrzyna ;/

o plikach wiedzialem dlugo przed tym gdy sie pojawily na tym forum wiec japa tam ok ?!

Jesteś doświadczonym graczem ? Weź daj -

old_school.jpg

Opublikowano

na windows serwer 2003 nie da sie postawic na virtual pc ;] po wlaczeniu gdy sie laduje zrzyna ;/

o plikach wiedzialem dlugo przed tym gdy sie pojawily na tym forum wiec japa tam ok ?!

tutaj się akurat mylisz bo nasz serwer xlast.pl działa właśnie na dedyku i jest windows serwer 2003 i virtual pc i wszystko działa więc nie wiem dlaczego u ciebie nie działa.

wielkosc

Opublikowano

po prostu nie potrafi ;] tylko umie narzekać na innych a sam nic zrobić nie potrafi

@topic do zamknięcia nie potrzebny spam ..

Opublikowano

1. Twój server na dedyku nie powstanie , jesteś zbyt mało inteligentny i mogę się założyć że nie wiesz ile server dedykowany kosztuje...

2. Nie znasz podstaw "linuxowania" więc nie wiem co chcesz zrobić ....

3. A o plikach na pewno nie wiedziałeś wcześniej , a nawet jakbyś wiedział to pytanie o server na linuxie padło by w tamtym roku .

4. Jesteś niewyżyte dziecko

Opublikowano

No właśnie i do tego FreeBSD jest o wiele szybsze w sprawach serwerowych od Ubuntu ;]

//Zakaz umieszczanie reflinków w sygnie

SsKoRpIoN

Opublikowano

Przy serwerach dedykowanych dobrym rozwiązaniem jest vmware server. Często zdarza się jednak że oprócz instalacji vmware na Ubuntu trzeba jeszcze skompilować jądro systemu ponieważ firma od której dzierżawi może instalować system z własnym przerobionym kernelem. Jako bazowy system dla vmware dobry jest także Debian ponieważ jest on łatwiejszy i popularniejszy od pozostałych dystrybucji (nie licząc Ubuntu). Możesz spróbować zainstalować czysty FreeBSD z tym że są trudności przy stawianiu serwera do metina, przy wersji 64bitowej, nie mówię tu o bilbiotekach. Jeżeli planujesz zakupić serwer z 4GB lub więcej RAM to musisz użyć wirtualizacji i postawić np. 2xFreeBSD (lubi inny system) aby nie zmarnować zasobów. Można spróbować zainstalować ESXi który jest dedykowany pod wirtualizację. Zmianę systemu operacyjnego na serwerze jest najczęściej oferowana ZA DARMO i jest wykonywana automatycznie.

mpc_banner.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...