Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dlaczego tak mało FPS?

Ramzex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam problem.

Na moim kompie WOT to udręka, mam 7-8 fps w porywach 11 więc mocno klatkuje.

Zainstalowałem WOT Tweakera, powyłącząłem wszystko, ustawienia na minimum, a nawet zainstalowałem textury 0.75% i GameBoostera

Defragmentowałem dysk,czyściłem CCleanerami...

Komp myśle że aż taki zły nie jest:

Windows 7 32 bit
Płyta głowna - Dell OptiPlex 380

RAM - 2 gb DDR3

Grafika - Intel® G41 Express Chipset

Procesor - Intel Pentium III Xeon 3.20 Ghz

Pomożecie?

Opublikowano

jaki masz internet ??

jak masz dobry internet to zrob formata na win xp :) i zobaczysz ile fps bedziesz mial :P

a jak nie to poszukaj takiego moda do wylanczania roznych efektow

a jak to nie podziala to wylacz karte dzwiekowa u kolegi to podzialalo z karta :)

Opublikowano

@up. Bzdury piszesz kolego.

Niestety ( to do autora tematu) z tym zestawem

Windows 7 32 bit

Płyta głowna - Dell OptiPlex 380

RAM - 2 gb DDR3

Grafika - Intel® G41 Express Chipset

Procesor - Intel Pentium III Xeon 3.20 Ghz

nic nie zwojujesz, moze jeszcze rok temu mialbys z 20 fps, niestety, przykro to mowic, ale Twoj komp obecnie to "złomek". Gotowe zeatawy " do przegladania internetu wyprzedzaja Twoj "sprzet" o lata swietlne :(

Wiecej nie wicisniesz z Twojego kompa (ta zintegrowana grafika, to juz kompletny... )

test

Opublikowano

Grafikaa na G41... Najgorsze gówno... O tej płycie to ja nawet na uszy nie słyszałem, 2gb ramu? Może 3 i by dało radę przy 20fps'ach, ogólnie polecam nowy komputer zakupić.

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

jaki masz internet ??

jak masz dobry internet to zrob formata na win xp :) i zobaczysz ile fps bedziesz mial :P

a jak nie to poszukaj takiego moda do wylanczania roznych efektow

a jak to nie podziala to wylacz karte dzwiekowa u kolegi to podzialalo z karta :)

Beka z ciebie, co ma FPS do Pingu ? (Za Klatki odpowiedzialne są FPS`y. Za "lagi" - ping)

Może przegrzewa ci się komputer? może być to przyczyną spadków FPS (sam tak mam bo muszę mieć cały czas wentylowany moją maszynę)

Sprobuj przeczyścić :)

Sometimes to find what you're searching for you have to change the way you look

Sygnatura MPC.png

Opublikowano

@up. Co ma czyscic ? Tu nowa "maszyna" jest potrzebna, a na 100% karta graficzna i dodatkowe 2 GB ramu. Wtedy cos sie zmieni. Ile ? Nie wiadomo, bo i procek leciwy, choc wiadomo, ze WoT koxysta tylko i tak z jednego rdzenia.

Przeczyscic... ehhh.

test

Opublikowano

Wyłącz kartę dźwiękową, ustaw priorytet na wysoki. Nie wiem co możesz jeszcze zrobić z tak słabym sprzętem.

1376908392-U992821.png

by Presidont

Opublikowano

@up. Nastepny "zdolny". "Wylacz karte dzwiekowa" Gdzie on ma karte? Widze po jakosci Twoich odpowiedzi, ze lecisz na ilosc a nie na jakosc ;)

Jeszcze raz napisze, tu potrzebny jest nowy sprzet, niestety.

test

Opublikowano

@UP:
Vaxus, ty to dopiero jesteś "zdolny" jak nie wiesz że karta dźwiękowa jest razem z płytą główną. Biorąc pod uwagę jego sprzęt, wyłączenie karty dźwiękowej wedle mojego tuta:

http://www.mpcforum.pl/topic/921024-tut-sposoby-na-zwikszenie-wydajnoci-wot/

punkt 2, da naprawdę silnego kopa i FPS mu podskoczą mu o jakieś 15-20 punktów i różnica będzie bardzo wyraźna.
Co się natomiast tyczy ilości a nie jakości, to może on nie chce kupować nowego kompa bo nie ma pieniędzy na przykład, wtedy trzeba lecieć na ilość. Wyłączenie karty + najniższe ustawienia (bez tekstur 25% itd.) da mu wynik 20-25 FPS, bez dźwięku co prawda, no ale coś za coś. Tak się już da chyba grać, czyż nie?

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

Narazie zrobilem to wszystko, z włączoną kartą dźwiękową, wszystkimi dopalaczami itp, jeszcze jakiś program od Intela do karty graficznej wyciągam jakieś 20 FPS i w miare gram.

Zobacze możę jeszcze coś zrobie żeby dobić do 30 FPS.

Opublikowano

Po pierwsze wyedytuj plik preferences.xml wyłącz pixel szadery w pliku rozdziałke ustaw 800x600 pomoc klik--->http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/97079-plik-preferencesxml-jak-tu-zwiekszyc-fps/ .Minusem takiego działania jest to że w wocie nic nie ustawisz jak nie wrócisz do ustawień nominalnych.Zrób kopie pliku preferences.xml i nikomu tego pliku nie dawaj bo w nim jest hasło i login.Poszukaj w gogle low texture pack,sniper shadow remower mod,no trees and bushes mod -zakazany ale sporo daje fps minus tego moda taki że nie wiesz gdzie są krzaki na glebie jest tylko cień gdzie rośnie.To tyle jeśli po tych zabiegach fps-y nie skoczą to zbieraj złom i kup karte graficzną plus 2gb ramu

Opublikowano

A i wywal windows 7 bo ci żre zasoby kompa ja gram na win xp i sprzęcie z 1.5gb ramu procek 2.6ghz podkręcony do 3.6 grafa 512mb hdd sata i wsio lata.Jeśl masz 2 dyski nie partycje tylko hdd to plik wymiany ustaw na innym dysku niż system.Plik wymiany ustaw na sztywno np. 1024 na 1024 czli 1,5 x ilość ramu.Na systemowym plik wymiany wyłącz.W ustawieniach kosza ustaw kosz na innym dysku niż system i ogranicz jego rozmiar do 800mb.Ściągnij i zainstaluj IObit smartdefrag zrób defrag i optymalizacja dysków powiny pomóc nie tylko do gier.

Opublikowano

@UP:

Vaxus, ty to dopiero jesteś "zdolny" jak nie wiesz że karta dźwiękowa jest razem z płytą...

Oczywywiscie, ze jest z płyta, ale tak naprawde "duze" zasoby pochlania dodatkowa karta dzwiekowa, a nie zintegrowana. Malo tego. Zaciekawiony twoim tutem *sprawdzilem ile fps zwiekszy sie gdy wylaczymy karte (zinegrowana) i wynik byl ... no wlasnie. Praktycznie wynik nie do odczytania przy skaczacym fps (jak to w Wot'cie) ale pewnie w okolicach 3 fps. Warto? Moim zdaniem nie. Pozbawiac sie dzwieku dla 3-5 fps'ow? No ale jak to mowia " na bezrybiu i rak i ryba" Pozdr.

*na lapku i stacjonarce

test

Opublikowano

Rozumiem że doczytałeś informację że wyłączenie karty dźwiękowej daje wyraźne efekty na słabych sprzętach? Na mocnych nie ma zauważalnej różnicy.

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

Jeśli zastosujecie moje rady to system jak i gry będą lepiej działać.Wyłączenie karty dźwiękowej to żadna magia zwalniasz zasoby sprzętowe jak ram i odciążasz procesor to oczywiste.Warto jeszcze wyłączyć na czas gry antywirusa.W panelu karty grafiki detale ustawić na wysoka wydajność troszkę to psuje wygląd gry ale pomaga.Wciśnij klawisz windows+r i wpisz msconfig i wyłącz wszelkie zbędne pierdoły z których nie używasz.Tylko nie wyłącz usługi RPC bo ci system się nie uruchomi jak i co zrobić patrz tutaj windows7.nius-it.pl/wylaczanie-zbednych-uslug-w-windows-7 lepiej zrobić to przez msconfig niż z services.msc.Dlaczego tak? ano dlatego że jak system startuje to pierw sprawdza stan usług i chce je uruchomić a tak to na starcie usługi są wyłączone i nie muli kompa dlatego usługi wyłączamy przez msconfig.Można też użyć CCleanera i z autorunu wyłaczyć wszelkie pierdoły.Moje porady opieram na własnym doświadczeniu zaczynając praktykę od win98 i na obecnych windowsach kończąc.Pisze z htc s710 trochę ciężko idzie z mobila.Jutro tu wpadnę to napiszę coś więcej.Jeśli macie jakieś pytania pisać na priv.

Opublikowano

Czasem bywa tak że komputer to stajnia Augiasza a w środku same konie trojańskie :P.Co potrafi windows 7 czego winxp nie robi hmm... napewno 7ka zre więcej ramu i procesora chociaż 7ka ma ready boost.W win XP też sie tak da miałem kiedyś taki boster program jak sobie przypomine nazwę dam znać.Poczytajcie o ready bost jak nie chcecie 7ki wywalać.Najlepsza opcja to dysk SSD ale ceny nadal są za wysokie a trwałość tego dysku nie powala raczej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...