Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Launcher + Autoupdater - Wersja Ogólna

TraDeus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc przedstawiałem wcześniejszą wersje mojego launchera, pare osób dostało swoje launcherki, a tutaj coś dla całej populacji naszego forum

Launcher + AutoUpdater ver.1.2 by Me w stylu Metin2.pl

autopatcher.png

Myślę że stylistycznie przedstawia się dość ciekawie ;)

A teraz konfiguracja:

Klient gry:

Wrazie co w paczce są pliki READMY, z opisem co i jak trzeba zrobić aby launcher działał poprawnie.

Do folderu z grą wklejamy pliki:

- metin2.exe

- lsetting.ini ( WAŻNE !!! - TEN PLIK TRZEBA SKONFIGUROWAĆ POD WŁASNE IP HAMACHI )

- clientversion.ini

Serwer aktualizacji (Xampp/WebServ lub zwykły host FTP)

Do folderu "htdocs" wrzucamy cały folder "patches"

W folderze patches mamy 2 pliki :

- clientversion.ini ( TEN PLIK NADPISUJE SIĘ W KLIENCIE PO AKTUALIZACJI )

- version.ini ( TEN PLIK ODPOWIADA ZA PORÓWNANIE Z PLIKIEM clientversion.ini W KLIENCIE GRY )

Jeżeli chcemy aby klient gry się zaktualizował ustawiamy wyższą wersję w OBYDWU plikach na serwerze, oraz tworzymy nasza paczke aktualizacyjną:

================================================

- Zaznacz pliki i kliknij "Dodaj do Archiwum"

- Powinno ci wyskoczyć okno, zaznacz tam takie rzeczy :

+ Format - RAR

+ Metoda Kompresji - Najlepsza

+Zaznacz - Utwórz archiwum SFX

- Wejdź w zakładkę "Zaawansowane"

+ Kiedy już wszedłeś w tą zakładkę powinieneś zobaczyć przycisk "Opcje SFX" wejdź w to...

+ W okienku które się pojawiło musisz zaznaczyć "Stwórz w bieżącym folderze". Wejdź w zakładkę tryby.

+ W zakładce tryby zaznacz "Ukryj wszystko". Przejdź do zakładki Aktualizacja.

+ W zakładce aktualizacja zaznacz "Wypakuj i zastąp pliki" oraz "Nadpisz wszystkie Pliki"

+ Przejdź do zakładki ogólne. Kliknij tam "Zapisz bieżące ustawienia jako domyślne"

================================================

ABY WSZYSTKO DZIAŁAŁO POPRAWNIE TRZEBA ZMIENIĆ NAZWĘ NASZEGO SPOSZCZENIA NA "metin2.bin". JEŚLI MAMY TAKI JUŻ W FOLDERZE Z GRĄ TO GO USUWAMY I ZMIENIAMY NAZWĘ NASZEGO

SPOLSZCZENIA.

STARY PLIK METIN2.BIN ODPOWIADA ZA KLIENTA METINA PL - WIEC JEGO USUNIĘCIE NIE ZABURZY PRACY GRY.

Mam nadzieję że się podoba ;)

DOWNLOAD:

http://www.sendspace.pl/file/99ca01d9a7ce3e258baf70b

EDIT:

SKAN:

http://www.virustotal.com/pl/analisis/aa38691476c9e37dbe581f767b93ae792b1905fdf2055b611fd03e4a9f30e5da-1263681215

Wrazie pytań pisać.

Pozdrawiam, TraDeus.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

jestes boski czlowieku :D dzieki bardzo, przyda sie leci +

EDIT

Prosze o podklejenie :D albo do spisa tutkow

Opublikowano

Dzięki.

Nudziło mi się z lekka to macie.

Jak by coś nie działało to pytać, ale po dobrej konfiguracji launcher działa w 100%.

Pozdrawiam, TraDeus/

Opublikowano

Dzięki.

Nudziło mi się z lekka to macie.

Jak by coś nie działało to pytać, ale po dobrej konfiguracji launcher działa w 100%.

Pozdrawiam, TraDeus/

no wlasnie :D ja juz mama problem xD

bo ja mama swojego clienta do gry... poprostu zmieniony metin2mod... no i zmienilem metin2mod.bin na metin2.bin no i jak daje rozpocznij gre to niedziala ... :(

Opublikowano

no wlasnie :D ja juz mama problem xD

bo ja mama swojego clienta do gry... poprostu zmieniony metin2mod... no i zmienilem metin2mod.bin na metin2.bin no i jak daje rozpocznij gre to niedziala ... :(

To jest opracowane na czyste spolszczenie, i na nim nie wiem czy będzie działać, mod kamera?

Spróbuj zmienić plik "start.exe" czy tam "metin2mod.exe" (nie pamiętam ja on go nazwał) - plik startujący na "metin2.bin"

Opublikowano

ehh to tez niedziala :/// czyli na cliencie wogole nie pojdzie?? czyli tylko zwykle spolszczenie??

Opublikowano

ehh to tez niedziala :/// czyli na cliencie wogole nie pojdzie?? czyli tylko zwykle spolszczenie??

Jeśli nie idzie na modzie to tylko czyste spolszczenie, i nazwa spolszczenia musi być metin2.bin

No cóż musisz wybrać czy wolisz mod czy autoupdater ;p

Opublikowano

ehh wogole nie dziala Rozpocznij gre! nikomu komu przeslalem... a mam spol metin2.bin

Opublikowano

ehh wogole nie dziala Rozpocznij gre! nikomu komu przeslalem... a mam spol metin2.bin

Jeżeli klient się aktualizuje, to po wyświetleniu komunikatu Aktualizacja Zakończona należy wyłączyć i włączyć launcher aby ponownie sprawdził czy klient gry jest w najnowszej wersji, jeśli jest uruchomi grę.

EDIT: napewno robisz coś źle w konfiguracji bo wysyłałem już paru osobą mój launcher i smigał w czym sam z niego korzystam na swoim serwerze.

Opublikowano

Potwierdzę wszystko śmiga jak należy :) 5 dla autora tematu ;] good job.

Up'ku wiem że działa i pare osob też sie o tym przekonało, ale nie bede nikogo uczył podstawowych zdolności manualno/informatycznych ...

Opublikowano

ok spoko ja mam chyba wszystko dobrze zrobione w config bo wszystko jest ok tylko mi nie dziala przycisk Rozpocznij Gre!... zobacz to moj config

[config]

title=config.bin

[register]

reg=5.213.212.180/regist.php

[notice]

notice= <tutaj wpisz adres strony wyświetlającej się w launcherze>

[patch]

path=5.213.212.180/patches

config dziala... reje dziala... a uruchom gre niedziala

Opublikowano

ok spoko ja mam chyba wszystko dobrze zrobione w config bo wszystko jest ok tylko mi nie dziala przycisk Rozpocznij Gre!... zobacz to moj config

[config]

title=config.bin

[register]

reg=5.213.212.180/regist.php

[notice]

notice= <tutaj wpisz adres strony wyświetlającej się w launcherze>

[patch]

path=5.213.212.180/patches

config dziala... reje dziala... a uruchom gre niedziala

na modzie próbujesz czy spolszczenie? na czystym spolszczeniu ustaw nazwe swojego spolszczenia na metin2.bin

Opublikowano

no to mam metin2.bin... specjalnie total comandera wzialem sciagnalem

a konfiguracja na serwie? wersje się zgadzają (są takie same) ??

Opublikowano

a konfiguracja na serwie? wersje się zgadzają (są takie same) ??

Tak wszystko jest takie same. Jak dalem w config metin2.bin to tez nie dzialalo. Spolszczenie normalnie dziala. Lsettings tez widzwales dobrze jest skonfigurowany. Sry zs ort siedze na komorce. Pozdr Taz9

Opublikowano

Tak wszystko jest takie same. Jak dalem w config metin2.bin to tez nie dzialalo. Spolszczenie normalnie dziala. Lsettings tez widzwales dobrze jest skonfigurowany. Sry zs ort siedze na komorce. Pozdr Taz9

No to już nie wiem, na spokojnie bym musiał pomyśleć, ale jak widzisz launcher jest ok, coś musiałeś sknocić ;x

Opublikowano

Wielki + dla cb.

A teraz pytanie...

Do metka mam wgranego moda od kamera i te pliczki mc, ale gre uruchamiam przez zwykle spolszczenie ( 1 pliczek 1.98mb). Jezeli zmienie Nazwe tego spolszczenia na metin2.bin to updater zadziała??

Zadaje to pytanie bo nie mam aktualnie dostępu do kompa, a chcial bym wiedziec.

Z góry Thx

Opublikowano

@UP

Myślę, że powinno zadziałać...Jutro to sprawdzę i dam edita

@Topic

Doskonale :P

Moim zdaniem należy się przypięcie :D

Opublikowano

Wybaczcie zapomniałem o temacie, co do @wicherixen tak będzie działać - samo spolszczenie wykonane w connect changer (plik wazy 1.98mb) - ma nosić nazwę metin2.bin - i będzie działać ;)

Jeśli to możliwe także proszę o podpięcie :)

Opublikowano

THX TraDeus :)

Właśnie robie sobie tego Patchera i zaraz dam edita czy dziala

@EDIT

Patcher smiga tylko jest problem z tym modem od kamera :/

Pojawia sie te created by KAMER1337.....

na chwile robi sie czarny ekran tak jakby mial sie wlaczac metek i zaraz sie wylacza

Szkoda Szkoda :/

Opublikowano

@2xUP . AutoUpdater był tworzony pod zwykłe spolszczenie, więc nie przewidze jak to bedzie działać z modem kamera.

Opublikowano

@2xUP . AutoUpdater był tworzony pod zwykłe spolszczenie, więc nie przewidze jak to bedzie działać z modem kamera.

UP - Grafike ustawiasz, tworząc plik html/php z odpowiadającą Ci treścią(background, itd), wrzucasz na serwer i dajesz notke w plikach w kliencie (plik lsetting.ini)

Przykładowo ja dla testu ściągłem notke metka pl

znajduję się na http://patch.metin2.pl/ ;)

Tak samo możecie zrobić swoją i ustalić jej adres w lsetting.ini

Pozdrawiam, TraDeus.

Opublikowano

I tutaj TraDeus sie mylisz... :P

Patcher dziala na modzie od kamera :)

Instrukcja jak grac na modzie razem z patcherem:

1. Zanim wypakujesz moda do Metina, skasuj pliczki root z folderu pack (Z MODA KAMERA - ZANIM WYPAKUJESZ).

2. Stworz spolszczenie 1pliczkowe i zmien jego nazwe na metin2.bin i podmien z oryginalnym z folderu Metina

3. Ciesz sie działającym patcherem razem z modem kamera :) oraz postaw +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...