Skocz do zawartości

[Pytanie] odnośnie końca sezonu ( Elo / MMR )

Sasuxex1211

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka, wiem że Elo pod koniec sezonu gaśnie i trzeba zagrać znów 10 meczy aby przydzieliło do dywizji itp bla bla.

Ale czy MMR się wyrównuje ?

Mam dobre, bo za wina dostaje 30-40LP a za przegraną -10 / -15

Ale nie grałem dosyć długo i da sie to zauwazyc, a że wole grać rankedy niż normale ...

Pytam bo jeżeli przegrałbym teraz dużo rankedów moje mmr by zmalało i mało dostawałbym za wygraną, ale grałbym z tą pewnością że mmr pod koniec sezonu się wyrówna ( troche czasu jeszcze ale mniejsza o to )

Nie o to Mi chodzi mylisz teraz te pojęcia.

Wiem że te 10 gier będzie brane pod uwage jakie miałem Elo, jeżeli byłem w silverze, to będę grał na poziomie silvera...

Ale chodzi Mi o MMR żeby nie spier*olić sobie tego że teraz dostaje za wina 30-40 LP

Nowy sezon = inny wynik = inne MMR

W następnym sezonie, MMR które zdobyłeś w S3 już nie będzie tym samym MMR w S4, jednak będzie pewną wskazówką dla systemu przy dobieraniu dla ciebie nowej dywizji/ligi w S4.

Oczywiście to co napisałem to tylko teoria, jednak gdybyśmy zamienili w powyższym zdaniu słowo MMR na słowo ELO, to wyszłoby dokładnie to samo co było z Sezonu 2 na Sezon 3. Osoba, która w S2 wbiła bardzo słabe ELO, a w S3 postanowiła rozegrać pierwsze 10 gier, nawet dla przykładu jeśli wygra z nich 9 a przegra jedną, ma duże szanse na zdobycie dywizji nieco niższej. Przez co? Przez ELO z s2, które stało się w S3 informacją dla systemu. To może być rzecz jasna w S4 zmienione, ale przypuszczam że będzie podobnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający forum [Pytanie] odnośnie końca sezonu ( Elo / MMR )   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...