Sasuxex1211 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Siemka, wiem że Elo pod koniec sezonu gaśnie i trzeba zagrać znów 10 meczy aby przydzieliło do dywizji itp bla bla. Ale czy MMR się wyrównuje ? Mam dobre, bo za wina dostaje 30-40LP a za przegraną -10 / -15 Ale nie grałem dosyć długo i da sie to zauwazyc, a że wole grać rankedy niż normale ... Pytam bo jeżeli przegrałbym teraz dużo rankedów moje mmr by zmalało i mało dostawałbym za wygraną, ale grałbym z tą pewnością że mmr pod koniec sezonu się wyrówna ( troche czasu jeszcze ale mniejsza o to ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fejs. Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 MMr jest dziwne , wyjaśniam. Ludzie którzy w s2 mieli platynę, po 10 grach byli znowu w tej platynie, etc. więc mmr jest brane pod uwage za zeszły sezon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuxex1211 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Nie o to Mi chodzi mylisz teraz te pojęcia. Wiem że te 10 gier będzie brane pod uwage jakie miałem Elo, jeżeli byłem w silverze, to będę grał na poziomie silvera... Ale chodzi Mi o MMR żeby nie spier*olić sobie tego że teraz dostaje za wina 30-40 LP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fejs. Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Jeśli chodzi o to, to mmr jest normalne. Sam sobie ustalisz jakie będziesz miał mmr, jesli będziesz miał dużo więcej winów od loosów, będziesz dostawał dużo pkt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuxex1211 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Jak mogłem o tym nie pomyśleć ... + i do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jutrojembekon Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Nowy sezon = inny wynik = inne MMR W następnym sezonie, MMR które zdobyłeś w S3 już nie będzie tym samym MMR w S4, jednak będzie pewną wskazówką dla systemu przy dobieraniu dla ciebie nowej dywizji/ligi w S4. Oczywiście to co napisałem to tylko teoria, jednak gdybyśmy zamienili w powyższym zdaniu słowo MMR na słowo ELO, to wyszłoby dokładnie to samo co było z Sezonu 2 na Sezon 3. Osoba, która w S2 wbiła bardzo słabe ELO, a w S3 postanowiła rozegrać pierwsze 10 gier, nawet dla przykładu jeśli wygra z nich 9 a przegra jedną, ma duże szanse na zdobycie dywizji nieco niższej. Przez co? Przez ELO z s2, które stało się w S3 informacją dla systemu. To może być rzecz jasna w S4 zmienione, ale przypuszczam że będzie podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.