Autsajderek Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Witam mam serwer oplacony na kilka dni, w essentials jestem calkowicie zielony i nic z tego nie rozumiem :-( Moje pytania: 1. Jak skonfigurowac plugin zeby crepery wybuchając nie niszczyly, i tnt tez? I zeby lawa i ogien nie spalily nic... Potrzebne mi to bo chce miec skyblocka (plugin ultimate skyblock) 2. Jak zrobic rangi? Potrzebuje takie rangi: Gracz (normalna ranga od razu po rejestracji) , VIP i supervip kupione, mod i admin, i właściciel.... 3. Jak skonfigurowac essentials i ograniczyc komendy zeby np tylko mod miał ban i kick i admin? A VIP komende fly itd... nie umiem nadac permisji dla gracza ... kto kolwiek wejdzie nie moze budowac ani pisac nawet czasem!!! PROSZE O POMOC Dziękuję!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPCTaylor Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 1. W pluginie WorldGuard (config.yml) masz ustawienia np. tnt-explosion: true (musisz dać false. True=Tak False=Nie) 2. Potrzebujesz pluginu Permissions, jednak ja zalecam użyć PermissionsEx. 3. Musisz dodać permisję "modifyworld.*", a graczom nie dodawać essentials.ban/kick. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal343442 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Mogę pomoc, ale daj IP na P.W. zrobię to za ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajderek Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Dziękuje MPCTaylor może sobie poradzę... dam znac co zdzialalem.. prosze nie zamykac tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.