Skocz do zawartości

[Pytanie]Proszę o pomoc w konfiguracji serwera !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam serwer oplacony na kilka dni, w essentials jestem calkowicie zielony i nic z tego nie rozumiem :-(

Moje pytania:

1. Jak skonfigurowac plugin zeby crepery wybuchając nie niszczyly, i tnt tez? I zeby lawa i ogien nie spalily nic... Potrzebne mi to bo chce miec skyblocka (plugin ultimate skyblock)

2. Jak zrobic rangi? Potrzebuje takie rangi: Gracz (normalna ranga od razu po rejestracji) , VIP i supervip kupione, mod i admin, i właściciel....

3. Jak skonfigurowac essentials i ograniczyc komendy zeby np tylko mod miał ban i kick i admin? A VIP komende fly itd...

nie umiem nadac permisji dla gracza ... kto kolwiek wejdzie nie moze budowac ani pisac nawet czasem!!!

PROSZE O POMOC

Dziękuję!!

1. W pluginie WorldGuard (config.yml) masz ustawienia np. tnt-explosion: true (musisz dać false. True=Tak False=Nie)

2. Potrzebujesz pluginu Permissions, jednak ja zalecam użyć PermissionsEx.

3. Musisz dodać permisję "modifyworld.*", a graczom nie dodawać essentials.ban/kick.

343731479829004887779.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Pytanie]Proszę o pomoc w konfiguracji serwera !   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...