Skocz do zawartości

[Problem] Doradzicie w paru pomysłach?

Kopniety

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od długiego czasu buduję mapkę RPG, i nie wiem jak niektóre rzeczy będą pasować, więc zasięgam opinii tutaj ;)

1. Jakie drzewo jest ładniejsze?

Screen 1 Screen 2

kyBs0p6.png?1XVgeiEk.png?1

2. Szubienice, wieszarnie - budować po całym mieście? Czy tylko w jednym miejscu?

3. Z atrakcjami arenami do walk, spleef - robić oddzielną mapę?

4. Zapodaj swoją propozycję na serwer RPG :)

1.Ładniejszy model pierwszy.

2.RPG=średniowiecze. Szafot był jeden raczej w środku podzamcza.Podium z różnorakimi maszynami do tortur.

Lecz w lesie lub przy wjeździe do miasta możesz postawić słupy na których wiszą ludzie.

3.Najlepiej tak. Umożliwi Ci to plugin MultiverseCore.

4.Królestwa i raz na jakiś czas Wojna królestw

1. pierwsze drzewko ładniejsze

2.ja bym zbudował to w jednym miejscu np takie klatki <jail> i jeszcze cos a resztę tak np na jakiejś ulicy drodze

3.na głownej mapce ale gdzieś tak dalej i do tego droge zrób

4. jakieś wojny Frakcji np zrbic 4 frakcje i pisac podania kto chce do jakiej a frakcje będą podzielon np jedna jest wyspecjalizowana w handlu druga jest wyspecjalizowana bardziej w walce trzecia w czymś tam i pomiędzy nimi mogą byc sojusze wojny o terytorium np co tydzień robic wyścig o surowce itp

1. pierwsze drzewko ładniejsze

2.ja bym zbudował to w jednym miejscu np takie klatki <jail> i jeszcze cos a resztę tak np na jakiejś ulicy drodze

3.na głownej mapce ale gdzieś tak dalej i do tego droge zrób

4. jakieś wojny Frakcji np zrbic 4 frakcje i pisac podania kto chce do jakiej a frakcje będą podzielon np jedna jest wyspecjalizowana w handlu druga jest wyspecjalizowana bardziej w walce trzecia w czymś tam i pomiędzy nimi mogą byc sojusze wojny o terytorium np co tydzień robic wyścig o surowce itp

Dzięki ;) Dobry pomysł z tymi frakcjami :) Zobaczymy co się da zrobić ;)

Potem dam like limit wykorzystałem :)

1# Pierwszy model jest ciekawszy, ale w sumie gnieniegdzie ładnie prezenotwąłby się także model drugi, więc jakbyś miał możlwość to najlepiej je pomieszaj.

2# Wszelkie machiny tortur w mieście daj na głównym rynku/placu, a szubienice poza miastem na rozdrożach. Prawdziwy klimat średniowiecza...

3# Moim zdaniem lepiej jest to wszystko zrobić na jednej mapie w odpowiednich miejscach: arenach, grotach, paswtiskach itp.

4# Chętnie podam ci parę pomysłów, ale to wkrótce i na PW.

i tak pewnie bd to pewnie zwykly survival+frakcje z elementami rpg ;/ Bez technika/technikow i wlasnych pluginow rpg sie NIE Da zrobic jak cos :D

Mini gry? raczej powinny byc takie dostosowane do rpg... a nie spleefy.

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

i tak pewnie bd to pewnie zwykly survival+frakcje z elementami rpg ;/ Bez technika/technikow i wlasnych pluginow rpg sie NIE Da zrobic jak cos :D

Mini gry? raczej powinny byc takie dostosowane do rpg... a nie spleefy.

Spokojnie :) Z technikiem nie będzie problemów. ;)

Masz rację co do tych gier, macie jakieś pomysł co do gier na serwerze RPG?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Problem] Doradzicie w paru pomysłach?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...