Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dylemat w wyborze grafiki

Demeer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym kupić tanią używaną kartę graficzną do gier, wybrałem po długim czytaniu w internecie 9600gt i 8800gt, znalazłem dwie fajne oferty:

8800GT

http://allegro.pl/palit-8800gt-1gb-1024mb-box-wysylka-free-i3476134089.html
9600GT

http://allegro.pl/geforce-9600gt-9600-gt-galaxy-512mb-ddr3-256-bit-i3480317578.html
Znalazłem też w internecie info ze w 8800gt po pewnym czasie robia sie szlaczki i artefakty na ekranie i mozna to naprawic pieczac ja w piekarniku, tego sie wlasnie boje bo 8800gt jest duzo lepsza wydajnosciowo ale jak mi sie zepsuje i pieczenie nic nie da?

Mój sprzęt to:

Feel III 350-ATX 350W

Intel Core 2 Duo e6550 2,33ghz

2gb ram ddr2

Płyta główna AsRock ConRoe 1333-d667.

Na kartę graficzną mam 200zł max.

Opublikowano

trzeba wymienkc tutaj tez zasilacz, polecałbym kupic jakiegos fortona/chiefteca 400w i do tego albo 9600 na ddr5, albo 9800, choc niczego sobie jest tez 4850 lub 4870, ale nie wiem czy styknie hajsu.

Opublikowano

trzeba wymienkc tutaj tez zasilacz, polecałbym kupic jakiegos fortona/chiefteca 400w i do tego albo 9600 na ddr5, albo 9800, choc niczego sobie jest tez 4850 lub 4870, ale nie wiem czy styknie hajsu.

Przecież nie ma, nie było i nie będze 9600GT z DDR5....

Only DDR3 czasem DDR2

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Miałem 9800gt, karta nie jest najgorsza, nowsze gry nawet dobrze działały, Tomb Raider na średnich spokojnie.

Znalazłem też w internecie info ze w 8800gt po pewnym czasie robia sie
szlaczki i artefakty na ekranie i mozna to naprawic pieczac ja w
piekarniku, tego sie wlasnie boje bo 8800gt jest duzo lepsza
wydajnosciowo ale jak mi sie zepsuje i pieczenie nic nie da?

Jak już raz upieczesz to będziesz musiał piec ciągle, po miesiącu-dwóch, miałem tak z 9800gt.

Opublikowano

Te karty niestety nie nadają się do gier chyba że te do 2010r

Jeśli według ciebie granie to ustawienia tylko "ultra" to nie odzywaj sie w tym temacie, mi i srednie starcza.

A co myslicie o GTS250?

Opublikowano

Zacznijmy od tego że zasilacz zostaje, to Feel III a nie I czy II. Dobry nie jest ale zły też nie.

Teraz karta, o ile masz mało prądożernego CPU to możesz się pokusić o HD4870, zamiast niego GTS450 który je mniej prądu

Btw. jakbyś myślał o HD4870 to podaj GG/Skype

Opublikowano

Zacznijmy od tego że zasilacz zostaje, to Feel III a nie I czy II. Dobry nie jest ale zły też nie.

Teraz karta, o ile masz mało prądożernego CPU to możesz się pokusić o HD4870, zamiast niego GTS450 który je mniej prądu

Btw. jakbyś myślał o HD4870 to podaj GG/Skype

Lol, ty chcesz 4870 pod 350w?! Przecież to bomba ziemia powietrze będzie. Ten zasilacz nie uciągnie nawet wszystkich kart na AGP, do tego jego sprawność, to może jakieś 70-75%, komp może się resetować, albo wystrzelić jak z RPG.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Lol, ty chcesz 4870 pod 350w?! Przecież to bomba ziemia powietrze będzie. Ten zasilacz nie uciągnie nawet wszystkich kart na AGP, do tego jego sprawność, to może jakieś 70-75%, komp może się resetować, albo wystrzelić jak z RPG.

4870 żre w 100% stresie 160W więc jaki problem ? Jak ten jego CPU kilkadziesiąt watów je to będzie na styk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...