Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Linux

Cetizier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapragnąłem spróbować swoich sił z jakimś Linuxem, ale nie wiem którą dystrybucję najlepiej wybrać. Zależy mi głównie na prostocie owej dystrybucji, jej łatwości skonfigurowania i przyzwoitej szybkości, oraz stabilności. Systemu będę używał ot tak na co dzień. Zastanawiałem się nad Mandrivą, ale nie mogę dorwać jakiejś normalnej, działającej instalki. Na polskiej stronce Mandrivy (mandriva.org.pl) są niby wersje do pobrania na Intele i chyba AMD, z tą różnicą, że te pod AMD "zostały wydane przez społeczność MIB" są nieaktualne". Zmienia to coś w użytkowaniu tego systemu? Przypadkiem ściągnąłem wersję pod i586 i wyższe, wypaliłem na płytce, i nic, nie czyta płytki (nic w sumie dziwnego).

Co począć?

1567846744.png
Opublikowano

zacznij od ubuntu jak nie chcesz wjebać się na coś do czego brak czasem softu

naucz się nagrywać płytki bo każde iso dostępne na necie działa u innych

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Chyba porwałem się z motyką na słońce i zacznę racjonalnie od Ubuntu. Z wypalaniem płytek problemu nie mam. Coś się po prostu skopało przy pobieraniu z torrenta i nie pobrało całości.
W każdym razie dzięki za pomoc. Temat do zamknięcia.

1567846744.png
Opublikowano

Ubuntu to straszny syf, niestety. Kiedys bylo ok, ale od jakiegos czasu probuja dogonic windowsa co skutkuje dodawaniem zbednych rzeczy. Proponowalbym debiana, jesli posiadasz minimum zdolnosci obslugi komp i chec wyszukana porad jak cos zrobic na linux to napewno sobie poradzisz. Wazna sprawa jest Twoj sprzet, podaj jakis dane to cos dobierzemy.

Opublikowano

syf to ty siejesz nie mając nawet pojęcia że Ubuntu to Debian !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

O, kolego xD nie chce tu nikogo bronic ale popieram uzytkownika gratek. Mysle ze to tylko lekka niescislosc z jego strony. Faktycznie ubuntu to debian, ale ja rowniez juz bym teraz powiedzial ze ubuntu syf debian ok. Ubuntu staralosie ulepszyc debiana, ale poszlo w zla strone. Czysty debian z xfceto jest to.

Klaskac!

Opublikowano

Tak ja wyżej piszą Ubuntu, Mint i te inne pierdołki :)
Jeżeli do Hackingu to: Kali Linux, BackBox itd. :)

Jakiś problem? Napisz na PW

backtrack-it_userbar4.png?w=460

Opublikowano

Ja od siebie polecam Elementary OS. W moim przypadku tylko na tym udaje mi się zainstalować najnowsze stery i jądro. Po za tym nie wywaliło mi nigdy tego systemu ,a pod ubuntu wszystko dosłownie się odrazu sypie po instalacji. Elementary Os jest oparte na Ubuntu 12.04 LTS co oznacza ,że będzie długo wspieranie i stabilne. Naprawdę polecam. Na tym systemie zrobiłem wiele rzeczy których nie mogłem zrobić na zwykłym Ubuntu.

MikartPL.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...