Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupić nowy Smartfon czy Komputer?

bullitt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

od razu mówię że nie znalazłem odpowiedniego działu więc piszę tu (jeśli taki jest to proszę moderatora o przeniesienie a nie usuwanie)

Mam wieeeeelki dylemat.

Kupić sobie nowy Smartfon Xperia T czy 4 podzespoły do komputera:

Procesor Intel Core i5-3570K
Płyta główna MSI Z77A-G45 Intel Z77 LGA 1155
Pamięć Good Ram DDR3 4096MB PC1333 CL9

Telefon mam od 3 lat a komputer od 5 ten sam.

P.S. mam 17 lat.

Opublikowano

To wszystko zależy od Ciebie. Chcesz mieć komputer, na którym pograsz sobie, spędzisz większość swojego czasu dziennego, czy wybierzesz telefon. Z racji, że ja jestem bardziej nolife wybrałbym komputer, gdyż spędzam z nim więcej czasu dziennego, niż na przykład przy telefonie.

Opublikowano

Pierwsza rzecz, Xperia T to złom w swojej cenie. Druga rzecz, powiedz jaki masz budżet na komputer i co masz aktualnie że nie kupujesz dysku obudowy i nagrywarki.

Opublikowano

Dodam że mieszkam na wsi i mam sporą gospodarkę więc na komputerze siedzę tylko wieczorami (wiosna lato jesień) a w zimie cały dzień prawie odkąd ze szkoły przyjdę a lubię pograć w gry na komputerze jak i na komórce :/

pozostałe elementy komputera mam dobre tylko te chcę dokupić. budżet na smartfon to 800 zł (używany ale mogę kupić zaraz) a na komputer 1500-1600 (ale musiałbym poczekać jeszcze około 3 miesiące żeby dozbierać)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...