Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ATI Radeon HD 4870 512Mb DDR5

94livebox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

chcę kupić kartę graficzną do 130 zł. Poszperałem trochę w necie i znalazłem taką kartę, jak w tytule - ATI Radeon HD 4870. Niestety, na kartach graficznych się nie znam za bardzo, więc wolę zapytać was.

Tutaj podaję link do opisu i specyfikacji:

http://benchit.pl/karty+graficzne/ATI/Radeon/HD+4870/-/512

Wcześniej posiadałem ATI Radeon HD 4650 1Gb DDR2, więc raczej była słabsza, niż ta, którą chcę kupić.

Prosiłbym o jakiekolwiek słowo doradztwa, gdyż nie chcę się ponownie zawieść tak, jak w przypadku zakupu Radeona HD 5450.

troopek || 94Livebox || AdamsRX

Opublikowano

Podaj resztę sprzętu.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Procesor AMD Athlon x4 2.61 GHz

3GB RAM DDR2

Płyta główna (nie wiem, jakie info podać, więc podam wszystko, co znalazłem):

ASUSTeK Computer INC. M2N68-AM SE2

Chipset: NVIDIA GeForce 7025

NVIDIA nForce 630a

Co do kontaktu to jedynie Skype: troopek.pl

Opublikowano

Ja nie pytam się, czy ta karta będzie mi działać, tylko czy jest dobra dla gracza w dzisiejszych standardach.

Opublikowano

@UP co ty mówisz :D Ja na HD4870 jadę wszystkie nowsze gry w 1920x1080 na wysokich ustawieniach (Tomb Raider 2013, Wiedźmin 2 etc.)

Opublikowano

@UP co ty mówisz :D Ja na HD4870 jadę wszystkie nowsze gry w 1920x1080 na wysokich ustawieniach (Tomb Raider 2013, Wiedźmin 2 etc.)

Chciałbym to widzieć :))

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

@UP z nagrywaniem będzie mniej FPS. Testów w necie nie znajdziesz, ale moja sztuka wykręcona na 800/1100 (więcej nie da rady bo blokada) na modyfikowanych sterach ciągnie prawie wszystko. 30+ FPS (nie schodzi poniżej płynności) nie licząc miejsc typu 20 wybuchów i 10 walących się budynków na raz (chodź w tomb raiderze i z tym daje radę, wyjątkowo mało wymagająca gra jeśli nie odpalamy jej w DX11)

Opublikowano

@UP z nagrywaniem będzie mniej FPS. Testów w necie nie znajdziesz, ale moja sztuka wykręcona na 800/1100 (więcej nie da rady bo blokada) na modyfikowanych sterach ciągnie prawie wszystko. 30+ FPS (nie schodzi poniżej płynności) nie licząc miejsc typu 20 wybuchów i 10 walących się budynków na raz (chodź w tomb raiderze i z tym daje radę, wyjątkowo mało wymagająca gra jeśli nie odpalamy jej w DX11)

Czyli posiadasz ATI Radeon HD 4870 DDR5 512Mb, tak? I mówisz, że gry będą chodzić na minimum średnich bez problemów?

Opublikowano

@UP odpowiem za niego, tak.

Jeśli jest to identyczna kartą, jaką chcę kupić, to temat można zamknąć, bo chyba dowiedziałem się tego, czego chciałem. Gry z 2012 / 2013 roku śmigają dobrze - starczy. Kupuję kartę. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...