Skocz do zawartości

GTA SA - Jak zrobić własną koszulkę?

QuarK

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka ;)

W ,ów poradnik pokaże wam jak zrobić własną koszulkę do Grand Theft Auto: San Andreas.

Pewnie większości, albo części osób czytających to wydaje się ,że jest to trudne - przeciwnie, jest to na serio bardzo łatwe.

a)Potrzebujemy:

-Txd Workshop

-IMG Tool

b)Do dzieła:

1.Włączamy IMG Tool'a,klikamy na zakładkę File, zaś potem Open.

2.Teraz odszukujemy folder z nasza grą, wchodzimy do models i wybieramy plik Player.

3.Odszukujemy interesującą nasz podkładkę pod koszulkę, tutaj zalecam wam wybrać tshirtwhite.txd

4.Zaznaczamy i klikamy PPM(Prawy Przycisk Myszy), pojawi nam się okienko w którym musimy wybrać Extract.

5.Wybieramy dowolne miejsce, np. pulpit.

6.Otwieramy Txd WorkShop'a i klikamy na przycisk Open TXD, po czym odszukujemy nasz plik i zatwierdzamy.

7.Gdy już wszystko się wczytało,zaznaczamy na prawdopodobnie jedyny plik - ten z koszulką - i klikamy Export wybierając obojętne miejsce i zapisując w formacie, który obsługuje przeźroczyste tło np. PNG.

8.Wybieramy nasz plik i otwieramy go dowolnym programem graficznym(którym możemy zapisać przeźroczyste tło np. GIMP).

9.W dowolny sposób edytujemy.

10.Gdy już skończyliśmy oczywiście zapisujemy, otwieramy Txd WorkShop'a i klikamy "Open IMG", po czym szukamy pliku Player w folderze models(w naszej grze).

11.W dolnym polu wpisujemy nazwę obrania, które służyło nam jako podstawkę(np. tshirtwhite), klikamy na niego i wybieramy "Import".

12.Teraz wystarczy ,że znajdziemy nasz plik(przerobione ubrania) i zatwierdzimy(Ctrl + S), możemy już zamknąć program.

13.Miłej gry i chwalenia się kolegą.

No to chyba tyle. Mam nadzieję ,że wam się przyda, a co najważniejsze miło czytało. Proszę nie kopiować poradnika na inne strony, jeżeli już się tak bardzo chce to proszę napisać na PW(dając link do tego tematu i link do forum na które chce się wrzucić),jeżeli już pozwolę należy na tym forum dać odnośnik do tego oraz napisać ,że autorem tematu jestem JA i ,że się go za ewentualną zgodą autora skopiowało. Poradnik jest w całości wykonany i napisany przeze mnie.Dziękuję za przeczytanie i ewentualną ocenę i komentarz.

Miłego Dnia!

Autor: QuarK

Data: 2013-08-18

Również myśle, ze dupa nie poradnik bo obrazkow nie ma + obydwa przepisales swoimi stronami z www.gtasi***.pl

Wybacz synu, ale nic nie przepisywałem. Sam robiłem poradnik, a zresztą chciałem zrobić filmik. Dlaczego nie zrobiłem?Bo mój kochany FRAPS odmówił posłuszeństwa, a na SS'ach źle byłoby wytłumaczyć. :) Ale w sumie(bez urazy) lepiej komentować, w dodatku źle czyjś poradnik niż samemu takowy zrobić.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Rayzer. zmienił(a) tytuł na GTA SA - Jak zrobić własną koszulkę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum GTA SA   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...