Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Ping z 60 do nawet 450

AliGi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Poprzednio miałem problem bo po meczu wyskakiwał mi błąd, a teraz mam problem z pingem. Poprzednio gra(folder) była kopiowana, a nie instalowana, więc tym razem zainstalowałem grę, ale jej nie patchowałem bo pewnie trwałoby to z 6h jak nie dłużej. Po kopiowałem pliki do folderu z grą żeby uniknąć długiego patchowania. Niestety teraz podczas gry mój ping jest bardzo wysoki, co może być przyczyną tego??

Opublikowano

Czy taki ping jest stały czy skacze co jakiś czas ? Jest tak dokładnie od tego reinstallu ? Może to wina internetu/providera/routera ?

fiR919k.png

Opublikowano

Skacze tak np od 250 do 450. Dzieje się właśnie od czasu kiedy zainstalowałem grę, Nie jest to wina routera bo odłączyłem go i taki sam ping był.

Opublikowano

Ja dzisiaj miałem do nawet 15000-20000 ping na EUNE(!!!), przejebałem rankeda, ale napisałem do supportu żeby to sprawdzili, bo to na pewno nie wina routera.

Opublikowano

Jakiego masz neta ? Może Twój dostawca przeciążył neta , albo masz nieodblokowane porty .

Odblokowane porty?I ty masz kid moda?

Napraw klienta, sprawdź czy pingi do innych serwerów np. o2 też ci skaczą.Jak nie wiesz jak to wejdź w konsole i wpisz "ping o2.pl -t" i enter

Opublikowano

Najpierw niech sprawdzi czy to nie chodzi o router i niech pinguje bramkę wyjściową z parametrem -t. Jeżeli to nie wina routera to moze pingować strony albo zrobic to komendą tracert o2.pl na przykład i sprawdzić gdzie powstają opóźnienia. To samo moze zrobić na serwery riotu których ip można sprawdzić w internecie.

Bramka wyjściowa routerów to najczęściej 192.168.1.1

B.

fiR919k.png

Opublikowano

Najpierw niech sprawdzi czy to nie chodzi o router i niech pinguje bramkę wyjściową z parametrem -t. Jeżeli to nie wina routera to moze pingować strony albo zrobic to komendą tracert o2.pl na przykład i sprawdzić gdzie powstają opóźnienia. To samo moze zrobić na serwery riotu których ip można sprawdzić w internecie.

Bramka wyjściowa routerów to najczęściej 192.168.1.1

B.

Nie da się zpingować bezpośrednio serwerów lola przez konsole, tylko przez klient(jakieś zabezpiecznie), próbowalem kiedyś.

Najprawdopodobniejszym problemem jest zjebany klient

Opublikowano

Ok, ale niech sprawdzi komendą ping i tracert jakąś stronę . Dowie sie bynajmniej czy t to nie router/provider.

fiR919k.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...