ukisek321 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Siemka mam taki problem że mi minecraft nie działa nie wiem dla czego... Mam też drugi problem bo mój komputer ma 2 wejscia na mikrofon i włączałem do każdego wejscia z nich mikrofon lecz mój komputer wogóle go nie czyta, kto wie co zrobić plis pomóżcie. miałem windows xp i wszystko smigało i mikrofon i minecraft teraz ani to ani to DAM LAJKI ZA POMOC!!!! Odnośnik do komentarza
TenStylOdLajka Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Jak Ci nie działa MineCraft, jaki error wyskakuje ? Premium/NonPremium ? ;-) Odnośnik do komentarza
ukisek321 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 No premium tam bad video card Odnośnik do komentarza
MPCTaylor Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Nie wiadomo jaki error wyskakuje, jednak jeśli masz zintegrowaną kartę graficzną, to MC Ci nie zadziała. Spróbuj zaktualizować sterowniki, dodać RAM do minecrafta, bo to też powoduje error'a. No i aktualizacja javy. Co do problemu z mikrofonem, to może z nim jest problem, a nie z komputerem? @up: Czyli zaktualizuj sterowniki do karty graficznej. Jeśli masz zintegrowaną, to Ci nie zadziała. Odnośnik do komentarza
ukisek321 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 nie wlaśnie nie bo kupiłem nowy mikrofon a tobie ziomek daje like za to zebym zaktualizował stery pomogło ale mikro jeszcze Odnośnik do komentarza
MPCTaylor Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 To z tym pytaniem kieruj się do działu komputerów najlepiej. Cały czas używasz tego samego mikrofonu, czy ten jest nowy? Odnośnik do komentarza
IceLaysPL Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 mikrofon zepsuty, próbowałeś inny? o_o Minecraft - Sterowniki zainstaluj Odnośnik do komentarza
ukisek321 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 tak próbowałem nawet kolegów a ten nowy u każdego z moich kumpli działa nazwa mikra TRACER Odnośnik do komentarza
MPCTaylor Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 No to podobnie jak blueconnect moich rodziców. Jak chciałem swój laptop przewieźć na działkę, to musiałem się upewnić, czy blueconnect działa. Nie czytało go, a u rodziny tak. Najlepiej napisz o tym w dziale komputery, bo tu raczej się nikt na tym nie zna. @down: Ja miałem zintegrowaną kartę graficzną, tak samo moi koledzy i nam MC nie działał, nawet po aktualizacji sterowników. Odnośnik do komentarza
PoSiak Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Nie wiadomo jaki error wyskakuje, jednak jeśli masz zintegrowaną kartę graficzną, to MC Ci nie zadziała. Spróbuj zaktualizować sterowniki, dodać RAM do minecrafta, bo to też powoduje error'a. No i aktualizacja javy. Co do problemu z mikrofonem, to może z nim jest problem, a nie z komputerem? @up: Czyli zaktualizuj sterowniki do karty graficznej. Jeśli masz zintegrowaną, to Ci nie zadziała. Wyjaśnisz mi, dlaczego ma nie działać? Co do tego błędu, to aktualizacja sterowników od karty graficznej powinna pomóc, ewentualnie aktualizacja LWJGL. W sprawie mikrofonu, wejdź w menadżer urządzeń i zobacz komputer go widzi. Nie dostałeś przypadkiem płyty z sterownikami do mikrofonu? Bo jestem w 80% przekonany, że potrzebne Ci są sterowniki do tego urządzenia. surprise motherfucker Odnośnik do komentarza
JestemPolakiem Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Nie wiadomo jaki error wyskakuje, jednak jeśli masz zintegrowaną kartę graficzną, to MC Ci nie zadziała. Spróbuj zaktualizować sterowniki, dodać RAM do minecrafta, bo to też powoduje error'a. No i aktualizacja javy. Co do problemu z mikrofonem, to może z nim jest problem, a nie z komputerem? @up: Czyli zaktualizuj sterowniki do karty graficznej. Jeśli masz zintegrowaną, to Ci nie zadziała. Nie znasz się ? nie wypowiadaj się, osobiście mam laptopa i5, z radeonem hd 7670 series + zintegrowana od intela a w minecrafcie działa tylko ta ZINTEGROWANA i jakoś działa + na fps nie mogę narzekać (300 fps) więc przestań pierdzielić. @top zapewne wtyczke od mikrofonu uszkodziłeś ... by NovusOrdo It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain Odnośnik do komentarza
jinii Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 A próbowałeś bawić się ustawieniami miks stereo, lub zainstalować do niego kilka dodatków (tak jakby) Mi pomogło bo miałem kiedyś problem że mi mikrofon nie działał i po instalicji miks stereo wszystko ładnie, pięknie smiga. Odnośnik do komentarza
Scyzors Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 @JestemPolakiem czytaj ze zrozumieniem... Przecież pisał, że u kolegów działa, a u niego nie. Być może port ci się spalił albo masz źle ustawione w opcjach coś. Najlepiej daj ss z ustawień jakie masz w sterowniku do karty dźwiękowej. Najczęściej w pasku w dolnym prawym rogu (Tak tam gdzie jest zegarek itp.) powinna być ikonka od menedżera karty dźwiękowej. Wejdź w ustawienia i wyślij screena co masz ustawione. I ogółem napisz tutaj temat http://www.mpcforum.pl/forum/439-komputery/ i tam i w tym temacie wstaw ssy. Wtedy będziemy mogli bardziej ci pomóc. Odnośnik do komentarza
PigZombie Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 A masz sterowniki? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.