Skocz do zawartości

NIEDZIAŁAJĄCY MIKROFON I MINECRAFT

ukisek321

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka mam taki problem że mi minecraft nie działa nie wiem dla czego...

Mam też drugi problem bo mój komputer ma 2 wejscia na mikrofon i włączałem do każdego wejscia z nich mikrofon

lecz mój komputer wogóle go nie czyta, kto wie co zrobić plis pomóżcie. miałem windows xp i wszystko smigało i mikrofon i minecraft teraz ani to ani to :(

DAM LAJKI ZA POMOC!!!!

Nie wiadomo jaki error wyskakuje, jednak jeśli masz zintegrowaną kartę graficzną, to MC Ci nie zadziała.

Spróbuj zaktualizować sterowniki, dodać RAM do minecrafta, bo to też powoduje error'a.

No i aktualizacja javy.

Co do problemu z mikrofonem, to może z nim jest problem, a nie z komputerem?

@up:

Czyli zaktualizuj sterowniki do karty graficznej.

Jeśli masz zintegrowaną, to Ci nie zadziała.

343731479829004887779.png

No to podobnie jak blueconnect moich rodziców. Jak chciałem swój laptop przewieźć na działkę, to musiałem się upewnić, czy blueconnect działa.

Nie czytało go, a u rodziny tak.

Najlepiej napisz o tym w dziale komputery, bo tu raczej się nikt na tym nie zna.

@down:

Ja miałem zintegrowaną kartę graficzną, tak samo moi koledzy i nam MC nie działał, nawet po aktualizacji sterowników.

343731479829004887779.png

Nie wiadomo jaki error wyskakuje, jednak jeśli masz zintegrowaną kartę graficzną, to MC Ci nie zadziała.

Spróbuj zaktualizować sterowniki, dodać RAM do minecrafta, bo to też powoduje error'a.

No i aktualizacja javy.

@up:

Wyjaśnisz mi, dlaczego ma nie działać?

Co do tego błędu, to aktualizacja sterowników od karty graficznej powinna pomóc, ewentualnie aktualizacja LWJGL.

W sprawie mikrofonu, wejdź w menadżer urządzeń i zobacz komputer go widzi.

Nie dostałeś przypadkiem płyty z sterownikami do mikrofonu? Bo jestem w 80% przekonany, że potrzebne Ci są sterowniki do tego urządzenia.

surprise motherfucker

No i aktualizacja javy.

@up:

Nie znasz się ? nie wypowiadaj się, osobiście mam laptopa i5, z radeonem hd 7670 series + zintegrowana od intela a w minecrafcie działa tylko ta ZINTEGROWANA i jakoś działa + na fps nie mogę narzekać (300 fps) więc przestań pierdzielić.

@top

zapewne wtyczke od mikrofonu uszkodziłeś ...

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

@JestemPolakiem czytaj ze zrozumieniem... Przecież pisał, że u kolegów działa, a u niego nie. Być może port ci się spalił albo masz źle ustawione w opcjach coś. Najlepiej daj ss z ustawień jakie masz w sterowniku do karty dźwiękowej. Najczęściej w pasku w dolnym prawym rogu (Tak tam gdzie jest zegarek itp.) powinna być ikonka od menedżera karty dźwiękowej. Wejdź w ustawienia i wyślij screena co masz ustawione. I ogółem napisz tutaj temat http://www.mpcforum.pl/forum/439-komputery/ i tam i w tym temacie wstaw ssy. Wtedy będziemy mogli bardziej ci pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum NIEDZIAŁAJĄCY MIKROFON I MINECRAFT   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...