Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] MMORPG 2D gry WWW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zauważyłem, że wiele osób zapowiada tu swoje gry więc postanowiłem co nie co wspomnieć o pewnym projekcie.

Zapewne graliście w gry typu Margonem i wiecie jaki odniosła sukces. My chcielibyśmy odnieść podobny tworząc grę także robiąc MMORPG 2D przez przeglądarkę. Naszymi inspiracjami były różne gry RPG oraz MMORPG zaczynając od słynnego Gothica kończąc na World of Warcraft. Każda z nich ma pewne dobre elementy. My postanowiliśmy przyjrzeć się tym elementom oraz poprzez metodę eliminacji wybrać te najbardziej odpowiednie które będą znajdowały się w ErnistWorld. Duży nakład sił będziemy pakowali w fabułę żeby była ciekawa, oraz żeby gracz zaczął żyć tymi wydarzeniami w grze(osoby które nie lubią czytać, oraz będą mijały dialogi nie poradzą sobie w dalszej rozgrywce). Planujemy stworzyć rasy. Na początku to będą dwie rasy, lecz z czasem rozwoju gry będą dodawane kolejne(Panujemy w trakcie rozgrywki dodać trochę ras niegrywalnych które w późniejszym czasie będzie już można zagrać). Wspomniałem o dwóch klasach. Więc tymi dwoma klasami będą Ludzie i Trolle. Obie rasy będzie różniła historia w mniejszym stopniu fabuła, a także w każdej rasie są różne klasy postaci. Planujemy stworzyć także profesie: górnictwo, alchemia, gotowanie i trochę więcej. Każda postać będzie miała indywidualny wygląd tzn. postać będzie przybierała wygląd wyposażenia które zakładamy(Będzie to trochę trudniejszy element, ale obiecujemy pojawi się) Planujemy zbudować więź społeczną poprzez forum interaktywne z grą(podstawa w grach MMORPG) oraz w grze. Był bym zapomniał. Silnik będzie pisany w C++ przez 3 osoby. Są to osoby odpowiedzialne wraz z doświadczeniem. Warto wspomnieć o premierze gry. Tu właśnie muszę was zmartwić bo nie prędzej niż przed rokiem, lub nawet po roku 2015 zobaczymy już ogólnie dostępną grę. Lecz nie martwcie się! Planujemy uruchomić beta testy już w przyszłym roku a dokładnie w Lipcu 2014 roku.

Dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano

Wydaje mi się że troche za wcześnie na zapowiedź, no ale okej. Co do gry to mogę zostać waszym beta-testerem, jak już coś będziesz miał to uderz na PW. :)

Tak ogólnie jak piszesz to zapowiada się fajnie, zobaczymy w praniu.

Opublikowano

Wydaje mi się że troche za wcześnie na zapowiedź

Serio ? ;D

@Autor: z jednej strony potęga c++ zagwarantuje wam maksymalną wydajność serwera gry nawet na tanim vpsie, brak zmartwień o ilość slotów i przeciążenie bazy (jeśli oczywiście wiecie jak się pisze serwery w c++) a z drugiej strony.... w 'rpg via www' zbyt dużym obciążeniem serwera nie musicie się martwić nawet gdybyście machnęli to tak jak reszta, w javaskrypcikach.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...